Gość Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, Mam problem z instalacją TP-LINK TL-WN422G Udaje mi się tylko zainstalować pobierając najnowsze sterowniki ze strony producenta, jednak dioda na karcie nie świeci się, a komputer w ogóle jej nie wykrywa. Przy próbie instalacji z płytki pojawia się blue screen albo komputer się restartuje. I po tym system się sypie... Po instalacji najnowszych też się sypie ale instalacja dochodzi chociaż do końca. Żeby zainstalować te najnowsze stery wgrałem sterowniki do kontrolera 2.0 i wyłączyłem przerywanie IRQ, bo bez tego reset... W czym leży problem ? Edytowane 20 Czerwca 2010 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Na pewno w tym, że nie znamy twojej konfiguracji i co gorsza systemu operacyjnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Windows 2000 ( w opisie tematu... <_< ) 64 MB RAM 4 GB Dysk Celeron 300 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Sytuacja się zmieniła. Mam teraz 160 MB RAM Zrobiłem tak: Format, instalacja sterowników do kontrolera 2.0, wyłączenie przerywania IRQ, instalacja samych sterowników do karty sieciowej ( najnowszych ze strony ) i wtedy jeszcze ponowna instalacja sterów przez menedżer urządzeń ( wskazując lokalizację najnowszych sterowników ). Potem jeszcze ponowna instalacja, ale wraz z programem TP-LINK Karta zainstalowała się dobrze, net chodził, ale po ponownym włączeniu kompa jakby ją gubi, pomaga ponowna instalacja przez menedżer ( bez restartowania ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Gubił kartę czy połączenie z siecią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Gubił kartę, połączenie z siecią OK, sygnał excellent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 No ale nie rozumiem, masz czysty o/s, instalujesz drivery dołączone na CD bądź ściągnięte z neta, podłączasz kartę i powinno wszystko hulać. Nie widzę powodów dla których miałbym bawić się z przerywaniami, menedżerem urządzeń itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Nic nie hula, po instalując komp się resetuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Ewidentny problem ze sterownikami. Mam ten sam problem z kartą TV. Niby stery do Win7 są ale po instalacji wywala blue screena reset i tyle z oglądania telewizji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Też tak myślę. Ma ktoś propozycję co dalej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 NO ja konkretnie w tej sprawie nie pomogę bo nie korzystam z kart Wlan. Pozostaje czekać na kogoś kto miał podobny problem albo szukać na goglu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Trzeba sprawdzić na jakim chipie jest karta (najlepiej odczytać z krzemu) i zainstalować stery producenta chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Gdy próbuję zaktualizować chipset instalator wyświetla, że aktualizacja INF jest niewymagana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Poszukać, jak kolega wyżej powiedział, driverów do chipsetu, możliwe, że od innej karty opartej na tym samym chipie będą śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Dzięki wszystkim za pomoc. Pomogła: Instalacja sterowników do chipstetu ( która nie doszła do końca :P, na czysty system ) Potem już normalna instalacja z płytki. I wszystko śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...