Skocz do zawartości
Gość

Problem z instalacją TP LINK TL-WN422G

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z instalacją TP-LINK TL-WN422G

Udaje mi się tylko zainstalować pobierając najnowsze sterowniki ze strony producenta, jednak dioda na karcie nie świeci się, a komputer w ogóle jej nie wykrywa.

Przy próbie instalacji z płytki pojawia się blue screen albo komputer się restartuje. I po tym system się sypie...

Po instalacji najnowszych też się sypie ale instalacja dochodzi chociaż do końca.

Żeby zainstalować te najnowsze stery wgrałem sterowniki do kontrolera 2.0 i wyłączyłem przerywanie IRQ, bo bez tego reset...

W czym leży problem ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja się zmieniła.

Mam teraz 160 MB RAM

Zrobiłem tak:

Format, instalacja sterowników do kontrolera 2.0, wyłączenie przerywania IRQ, instalacja samych sterowników do karty sieciowej ( najnowszych ze strony ) i wtedy jeszcze ponowna instalacja sterów przez menedżer urządzeń ( wskazując lokalizację najnowszych sterowników ).

Potem jeszcze ponowna instalacja, ale wraz z programem TP-LINK

Karta zainstalowała się dobrze, net chodził, ale po ponownym włączeniu kompa jakby ją gubi, pomaga ponowna instalacja przez menedżer ( bez restartowania ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale nie rozumiem, masz czysty o/s, instalujesz drivery dołączone na CD bądź ściągnięte z neta, podłączasz kartę i powinno wszystko hulać. Nie widzę powodów dla których miałbym bawić się z przerywaniami, menedżerem urządzeń itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za pomoc.

Pomogła:

Instalacja sterowników do chipstetu ( która nie doszła do końca :P, na czysty system )

Potem już normalna instalacja z płytki. I wszystko śmiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi