kedly Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Witam, mam taki problem z płytą DFI infinity 975X/G że nie chce się uruchomić na niej normalnie komputer, po włączeniu do prądu i uruchomieniu wiatraki i napędy się uruchamiają (słychać szum) ale ekran wciąż z brakiem sygnału i mruga dioda POWER. Dodam że płytę odesłałem do serwisu w ramach gwarancji, ale po miesiącu wróciła i wg producenta wszystko działa. Podpiałem więc pod płytę inny zasilacz, ale wciąż bez pozytywnego rezultatu. Dziwi mnie to i nie mam pojęcia co już mógłbym zrobić dlatego zakładam ten temat i proszę o pomoc. Resetowałem cmosa, oraz użyłem do testu innych częsci ale też nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Podpinasz wszystkie kable napięciowe pod płytę ?, próbowałeś aktualizacji biosu (bootowalny USB lub dyskietka) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedly Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Podpinasz wszystkie kable napięciowe pod płytę ?, próbowałeś aktualizacji biosu (bootowalny USB lub dyskietka) ? Wszystkie kable poprawnie dopięte, problem polega na tym że płyta nie ładuje niczego bo nawet monitor nie daje oznak zycia z tą płytą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Sprawdź procka, pamięci, grafe, czy wszystko jest dobrze podłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedly Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Sprawdź procka, pamięci, grafe, czy wszystko jest dobrze podłączone. tak, płytę sprawdzałem na 2 różnych komputerach, wszystko 2 razy podpinane i taki sam efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...