Skocz do zawartości
foxfaceguy

Lekka modernizacja

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mój komputer ma już parę lat, prawdę mówiąc jest dla mnie w zupełności wystarczający, jako, że rzadko gram w gry, ale ma jedną poważną wadę - kartę graficzną bez HDMI, a ostatnio dość często podłączam kompa do telewizora...

mój zestaw to:

cpu: core 2 duo 2.13 GHz

ram: 3gb

dysk: WD 1tb

karta graficzna: gf 8600gt galaxy

chciałbym wymienić kartę grafiki... nie chcę wydawać kroci, ale też nie chcę kupić jakiejś lipy.

myślałem nad Radeonem 4350 Asus Silent 512MB... jest to chyba najtańsze rozwiązanie, ale nie jestem pewny czy ten mój 8600gt nie jest wydajniejszy...

przez myśl przemknął mi także GeForce 9500 GT Gainward 1GB, słyszałem wiele pochlebnych opini na temat tej karty i uważam, że jak na swoją cenę oferuje bardzo dużo

obie karty mają pasywne chłodzenie, ponieważ jest to rozwiązanie cichsze i mniej prądożerne, uważam też, że dla mnie wystarczające - żaden overcloaking nie wchodzi w grę.. oczywiście nie skreślam też wiatraczkowych kart :P

co myślicie o tych kartach?

jeszcze techniczne pytanie, czy połączenie kablem HDMI daje zauważalnie lepszą jakość obrazu niż w przypadku VGA? (talewizor fullHD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze techniczne pytanie, czy połączenie kablem HDMI daje zauważalnie lepszą jakość obrazu niż w przypadku VGA? (talewizor fullHD)

Kup przejściówkę DVI - HDMI i podłącz do TV. Potem porównaj jakość tego połączenia z wyjściem D-SUB. Jeżeli uznasz, że różnica jest duża to wymień kartę. Jeśli nie to po cholerę zmieniać ? :) Edytowane przez Grinch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi