Klocu Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 No właśnie. Widziałem ripy ripy colina 2(ze 2 cd 180 mb zrobili8O) , fify, itp. Jak zrobić takiego ripa samemu, jak zrobić instalatora i jak to upakować :twisted: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 No właśnie. Widziałem ripy ripy colina 2(ze 2 cd 180 mb zrobili8O) , fify, itp. Jak zrobić takiego ripa samemu, jak zrobić instalatora i jak to upakować :twisted: :?: A na co ci RIP 80 % takich gier ma albo błedy, albo grafike/muzykę/etc obcięte a sama kompresja jest bardzo stratna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocu Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 No właśnie. Widziałem ripy ripy colina 2(ze 2 cd 180 mb zrobili8O) , fify, itp. Jak zrobić takiego ripa samemu, jak zrobić instalatora i jak to upakować :twisted: :?: A na co ci RIP 80 % takich gier ma albo błedy, albo grafike/muzykę/etc obcięte a sama kompresja jest bardzo stratna Dobrze zrobiony rip (jak colina) działą bezbłędnie, i obcięty nie jest. Chodzi mi o to, żeby np takiego Splintera zamiast na 3 cd wpakować na 1 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 nie slyszales o takim czyms jak rar albo arj??? kiedys to sie palowalo gierkami na 20 dyskietkach popakowanych nie to co tera... ripa prosto zrobic - poprostu trzeba umiec :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocu Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 no ale taki to z 1gb da ci np 8Oo mb a to to dla mnie shiut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 w wiekszośći wypadków, ripa robią tak: grafa(obrazki i tekstury) oraz dzwiek sa wyłyskiwane z różnych plków gry i pakowane osobno UHARCem. pezy rozpakowaniu se rozpakowywana i scalane w pierwotne pliki. Taka metoda ma o wiele wiekszy współczynnik kompresji niż moglibyście przypuszczać. Do tej pory zadziwia mniw C&C Renegade spakowany z 2cd (1300MB) na 120 mega( a jest tam wszystko; muzyka, filmiki itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...