Skocz do zawartości
space

jak zlozyc proca wentyl i plyte w calosc

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

przepraszam, ze znowu zadaje tak banalne pytanie, ale nie znalazlem nigdzie pelnej odpowiedzi na ten temat.

w tej chwili dysponuje tak:

epox 8rda (bez plusa)

amd 1.7 jiuhb

cooler arctic LH-2500+

przy coolerze bylo jeszcze cos takiego: COMPOUNDS soft pak nieejakiej firmy Stars ®. podejrzewam, ze to pasta :)

przejrzalem sobie ten adres: www.amd.com/products/cpg/athlon/pdf/23986.pdf

nie bylo tam niestety opisane jak to ma byc z ta pasta.

mam jeszcze jedno pytanie; czy mozna pozniej zmienic paste (np. na polecana mi arctic silver III )?

pozdrawiam i licze na wyrozumialosc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mozna

mam pomysl jak bedziesz miale jeszcze kilka "takich" pytan moze poprostu spytaj sie kogos z tego forum a nie zakladaj takie topici.

sam wiem, jak to jest. przychodzi zielony, zupelnie nie kuma o co chodzi i pomoz takiemu jeszcze :) przyznaje sie, wiem bardzo, ale to bardzo malo. co nie oznacza, ze nie potrafie sie uczyc.

co do mojego pytania. mialem na mysli, to ze nie mam pojecia co zrobic z pasta. gdzie ja nalozyc, jak, i w jakiej ilosci.

prosze grzecznie o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ci grzeczeni odpowiedzialem (niechcialem cie urazic) chodzilo mi o to ze zamiast zadawac tak podstawowe pytania na forum moglbys komus z uzytkownikow.

zreszta jak chcesz :D

BTW co do pytania to naklaszasz tylko na rdzen (cienka warstwe) a i niezapomnij kupic CS a (zapomnialem jak to sie pisze :lol: ) taka metalowa plytka ktora sie wklada pomiedzy procesor a radiator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

przepraszam, ze znowu zadaje tak banalne pytanie, ale nie znalazlem nigdzie pelnej odpowiedzi na ten temat.

w tej chwili dysponuje tak:

epox 8rda (bez plusa)

amd 1.7 jiuhb

cooler arctic LH-2500+

przy coolerze bylo jeszcze cos takiego: COMPOUNDS soft pak nieejakiej firmy Stars ®. podejrzewam, ze to pasta :)

przejrzalem sobie ten adres: www.amd.com/products/cpg/athlon/pdf/23986.pdf  

nie bylo tam niestety opisane jak to ma byc z ta pasta.

mam jeszcze jedno pytanie; czy mozna pozniej zmienic paste (np. na polecana mi arctic silver III )?

pozdrawiam i licze na wyrozumialosc :)

Proca w mobo wsadzić idzie bardzo łatwo ( nózkami do dołu )

a co do Wentyla jak nie umiesz załozyć , to popros kokos kto to juz robił ( zebys sobie proca nie ukruszył)

A co do pasty

tak

wystarczyzdjąc wentyl i radiator, usuńąc szmatką pastę , dac nowa i złorzyć radiator i wentyla spowrotem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ta paste czyms rozsmarowac (po jadrze)? czy tyko nalozyc cienka warstwe pol mm?

czym ja to robie karta tel. ale mozesz rowniez rozsmarowywac czymkolwiek co ma plaska krawedz. a i watpie zeby ci sie udalo rozsmarowac na 0,5 mm :D moze byc troche grobsza i tak sie rozejdzie pod radiatorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...