Skocz do zawartości
c8888

Laptop uniwersalny do 2700zł

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy post na forum więc Witam wszystkich.

Zamiaruję kupić laptopa. Budżet - 2700zł. Ma służyć od czasu do czasu do gier, obróbki grafiki w photoshopie, przede wszystkim do przeglądania neta. Zdecydowanie bez systemu - mam licencję na W7 Ultimate, także coś pokroju Home Premium i tak odpada.

Znalazłem ciekawą ofertę Acer Aspire 7740. Jedyny minus - rozdzielczość. Taka niezbyt standardowa. Inaczej nie miałbym zastrzeżeń.

Mógłby mi ktoś polecić coś lepszego w tej cenie?

Pozdrawiam

EDIT: Znalazłem jeszcze cuś takiego : Acer as8930g Głównie zainteresował mnie wyświetlacz - lapek będzie stał w domu, im większy wyświetlacz tym lepiej. Ale warto rezygnować z i5 na rzecz słabszego Core2Duo? No i grafa jest trochę słabsza i dysk mniejszy... Ogólnie kusi mnie w nim duży wyświetlacz. Myślicie, że się opłaca?

Edytowane przez c8888

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z _OscaRem. Jeżeli faktycznie nigdzie nie wybierasz się z laptopem to wyrzucasz kasę w błoto. Moim skromnym zdaniem zakup czegoś większego niż 15,4" to nieporozumienie, jeśli nie jest to podyktowane jakimiś specyficznymi wymaganiami co do użytkowania sprzętu (np. mobilność i CAD).

Jeżeli chcesz lapka tylko dlatego, że fajnie się z niego korzysta siedząc na kanapie i można go przenieś z pokoju do kuchni to 15" na pewno ci wystarczy. Jeżeli jednak zależy ci na dużym ekranie to tylko stacjonarny z monitorem 24".

Oczywiście to Twoja kasa i Twoja decyzja. Ale proponuje byś postawił sobie priorytety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi