robibok Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Witam. Mam zamiar kupić laptop i planuje wydać ok. 3-4 tys. Komputer będzie służył do pracy(głównie programowanie) oraz gier(laptop będzie podłączony wtedy do monitora, gry to wow oraz modern warfare 2). Dodatkowym atutem byłby mały rozmiar. Myślałem nad dell alienware m11x: DELL Alienware M11x C2D 1,3/3/500/GF GT335/WIN7/Pn (1090531371) - Aukcje internetowe Allegro Czy za tą cenę znajdę coś lepszego? Czy laptopy za 4+ tys. zaoferują mi dużo więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Jeżeli i tak już masz monitor, to może lepiej pół na pół, w sense za 2k jakaś stacjonarka do gier, a za drugie 2k jakiś notebook do pracy, jeśli zależy Ci w ogóle na mobilności. Bo jeśli chcesz kupić sprzęt mobilny tylko dlatego, że jest fajny, bo mały, to nie ma wielkiego sensu. Za tą cenę kupujesz sprzęt, który jest tylko mały i płacisz głównie za mobilność i markę, a nie wydaje mi się, by był lepszy od mojej skrzynki, która nie kosztowała nawet 2k.. W każdym bądź razie powinieneś przemyśleć dokładnie swoje potrzeby, bo na prawdę da się złożyć dobry sprzęt za te ~2k + kupić notebooka do pracy za pozostałą kwotę. Do grania poleciłbym też jakaś konsolę, ale WoW nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Brasi Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Trochę taka skrajna ta konfiguracja którą podałeś. INTEL CORE 2 DUO 1,3 GHz x 2 SU7300 3MB CACHE, 64-BIT niskonapięciowyten procek na pewno nie nadaje się do grania... jeżeli design będzie ci odpowiadał zastanowił bym się nad samsungiem r580, r780. Ciekawe konfiguracje w dobrych cenach. Edytowane 22 Czerwca 2010 przez Luca Brasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 IMHO ten lapek nie nadaje się ani do pracy, ani do grania. Dlaczego? Jeśli ktoś uważa, że ciągła, codzienna praca na 11" jest komfortowa, to niewątpliwie jest masochistą. SU7300 jak zauważył kolega wyżej do grania nadaje się mocno średnio, więc... Jedynym argumentem za tego typu sprzętem jest jego nietuzinkowość - sam chciałbym coś takiego mieć jako kolejny gadżet, ale nic poza tym... Kalkulując chłodno sprzęt jest kompletnie nieopłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...