Staslaw Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 WItam. Włożyłem właśnie Athlona XP 1800+ i mam wrażenie że ma temp. za dużą tzn. około 45-52 stopnie C. Chłodzi go cooler standardowy, ponieważ kupiłem procka box!!!!!!!!!! Czy to normalna temperatura?? Co mam zrobić?? Ta naklejka do odprowadzania ciepła jest przyklejona!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 nie martw się mam to samo ,temp niebezpieczna dla proca to około 60-70 stopni ,jeżeli jest stabilny to wydaje mi się że nie ma się czym przejmować(pewnie masz na jądrze palomino a one tak mają),zamątuj dodatkowe wentyle (z tyłu obudowy wywalający ciepłe powietrze,a z przodu lub z boku wentyl wtłaczający zimne) Po za tym szukaj,szukaj ,nikt ci nie odpowiada bo jest o tym dużo na forum Pozdr Mat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 ja mam 48 - windows + gadzety i max 56 jak w cos gram tak samo mam boxowy wentyl ale juz niedlugo moze uda sie WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Na na swoim starym palomio 1700 mialem temp. ok 45 idlle do 53 max w stresie na jakims witraku no name Dla palomio ta temp to standard ( no moze troszke masz za wysoka) ale nie ma sie czym przejmowac ..::lol::.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 hehe, to chyba palomino kupiles, co mozna nazwac pechem :-) temperaturki takie na palomino to raczej nic niezwyklego, nie przejmuj sie. zacznij gdy w stresie po dlugiej pracy dojdzie do 60 - wtedy zmieniaj cooler na lepszy. a o tym gownie ktore jest przyklejane do radiatorow zalozylem topica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 TRAGEDIA 52C !!!!!!! :) Czym Ty sie przejmujesz? Nadal nie rozumiem po co ludzie kupuja tego boxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirTomash Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ja tez niedawno mialem problem z temperatura.Mialem w strecie pod 68 stopni (przy ok 1,6 GHz)- To jesm temperaturka lekko stresujaca. Niecaly tydzien temu zmienilem obudowe i spadla do 44-50 stopni. 52 stopnie to nie powod do wiekszych niepokojow (tymbardziej ze masz box'a). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Ja ma w PC alercie następujące wskazania Płytka 27-30 procek (box) 43-45 stopni C tuż po starcie(latem). Czy to nie za dużo :?: Fakt faktem, w obudowie mam tylko wiatrak na grafie, procku i w zasilaczu. Lubię mieć cicho:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 no to ja tez powiem mam to co w popisie i jak pogram to do 55 st dochodzi a jak włąłcze wiatraki to 51 st więc nie masz się co martwić lato przyszło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 W PC Alercie dostarczonym przez MSI mam wskazania po krótkiej pracy : Procek 48, Płytka 30 stopni - restartuję, wchodzę do Biosa a tam Procek 38, płytka 27stopni 8O .Czyżby tak szybko ostygł :?: :?: :?: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Nie, program jest pewnie do bani. Tylko "BIOS prawde Ci powie" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 a ja mam 43 stopnie w idle a max 49 w stresie, a procek palomino :wink: Acha i standardowy cooler tzn jakis jamicon :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Bez obaw, Standart. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Nie, program jest pewnie do bani. Tylko "BIOS prawde Ci powie" :) Tez nie do konca, bios tez bazuje na jakichs czujnikach, jezeli beda niedokladnie skalibrowane, to niestety nie powie ci prawdy. Moj bios na przyklad przeklamuje temperatury o 3 - 4*C do gory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Chodzi mi o to, ze ze wszystkich odczytow jakie mozesz miec z kompa teoretycznie najlepszym powinien byc BIOS. Oczywiscie to jak wyglada jakos odczytu z termistora to wszyscy wiemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 tak tak tylko jak MSI dostarcza z płytką oprogramowanie to chyba po to żeby z niego skorzystać :twisted: Gdy komputer ciężko pracuje np: w grach to chyba najłatwiej i najszybciej jest zminimalizować okna i odczytać temp w PC Alercie. Co ciekawe Si Soft Sandra pokazuje podobne temp do tych co PC Alert. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Chodzi mi o to, ze ze wszystkich odczytow jakie mozesz miec z kompa teoretycznie najlepszym powinien byc BIOS. Oczywiscie to jak wyglada jakos odczytu z termistora to wszyscy wiemy. a ja wiem to nawet bardzo dobrze, bo po przesiadce z gigabyte w ktorym termistor dotykal spodu procesora na epoxa w ktorym termistor jest gdzies na dnie socketa temperatura spadla o ok.15st!!! a zmieniona zostala tylko plyta i nic wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Ale EPOX ma wrodzona tendencje do zanizania temperatury. Chyba jeszcze nie powstala metoda dobrego mierzenia temperatury proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 nie no jak na boxa to spox temperaturka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Nie będę kolejnego topicu zakładał!!! Zapytam!! Co sądzicie: Ath 1700xp na Gigabycie nForce + Falcon Rock, bios pokazuje tamp procka ~35st. a system temp. wyższą o jakieś 8-9 st. Czy to normalne??? 8O czy coś jest z czujnikami powalone?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 TRAGEDIA 52C !!!!!!! :) Czym Ty sie przejmujesz? Nadal nie rozumiem po co ludzie kupuja tego boxa. ŻEBY DŁUŻSZĄ gwarancję na pro mieć. To chyba jedyny powód. A nawiasem mówiąc. Palominki wytrzymują bardzo dużo. Chciałbym mieć taką temp. na swoim | , a narazie to 63 w spoczynku, no chyba, że włącze cpuidla | to mam 50, poza tym wytrzymuje nawet 73-74 stopnie | | |/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 eee, więcej krzyku niż bólu ;) 52*C to nic strasznego ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Nie będę kolejnego topicu zakładał!!! Zapytam!! Co sądzicie: Ath 1700xp na Gigabycie nForce + Falcon Rock, bios pokazuje tamp procka ~35st. a system temp. wyższą o jakieś 8-9 st. Czy to normalne??? 8O czy coś jest z czujnikami powalone?? Zainstaluj sobie inny program np. Motherboard Monitor...itp. U mnie jest to samo na PC Alercie - w biosie niżej w windowsie wyzej o jakieś 4-5 stopni :wink: Także chyba nie ma powodów do obaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 a ja mam na bartonie 2500+ (chlodzenie z box'a) 58/72 w stresie ....czy to jest niebezpieczne czy cos ? komp nie jest wogole krecony i wsumie z tym coolerem ma niby 3 lata gwarancji wiec nie powinno sie nic stac ale 72 stopnie to chyba jednak za duzo .... ? dodam ze chipset ma okolo 50 stopni (zenada) aha i komputer pracuje stabilnie :) co wy na to ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...