Koval78 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam Zainstalowałem Win 7 32 bit na laptopie Toshiba A300-1EH Model NO. PSAG4E-03601RPL. Wszystkie sterowniki zainstalowałem - częściowo windows 7 sam zainstalował a trzy ostatnie urządzenia których nie wykrył zainstalowałem ręcznie a były to Card Reader i Bluetooth. Pomimo tego że wszystkie urządzenia zainstalowane poprawnie nie ma dźwięku. W zasobniku systemowym jest głośniczek z czerwonym X . Po najechaniu kursorem na głośniczek pojawia się komunikat " Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio. Sterowniki Audio ze strony Toshiby dla tego modelu zainstalowane ale pomimo tego nic się nie zmieniło. Szukam już bardzo długo rozwiązanie ale niestety nic mi nie wychodzi. Czy to może świadczyć o uszkodzonej karcie muzycznej. Aha w biosie nie ma żadnej zakładki odnośnie Audio. Z góry dziękuję Koval Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Raczej karta dźwiękowa nie wykrywa podłączonych wbudowanych głośników, sprawdź czy ten sam efekt będzie po podpięciu słuchawek, jeśli tak to szukaj innego sterownika, jeśli w słuchawkach pojawi się dźwięk to szukaj w opcjach albo jak wyżej, znajdź inny sterownik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval78 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Po podłączeniu słuchawek również cisza. Podkreślam że w menadżerze urządzeń nie ma żadnego urządzenia z grupy "Kontrolery dźwięku, wideo i gier." Sterowniki próbowałem różne zarówno Conexant jak i Realtek HD Audio bo takie występują w tym modelu Toshiby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...