Skocz do zawartości
Lucjusz

Błąd certyfikatu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Problem mój tkwi w (prawdopodobnie) allegro;Viście oraz przeglądarce internetowej ;]. Mianowicie: Mój znajomy posiada PC z wgranym systemem Windows Vista. Dotychczas używał przeglądarki Opery i wszystko było w należytym porządku. Do czasu kiedy niespodziewanie "moje allegro" przestało być dostępne. Strona allegro.pl wyświetla się prawidłowo lecz, samo wejście w "moje allegro" wyświetla komunikat o błędzie i braku certyfikatu Windows (czy jakoś tak) oraz o "możlwiości dostępu haseł osobom trzecim". Oto operacje jakie dotychczas dokonałem aby usunąć owy problem:

- czystka cookies oraz rejestru poprzez program CCleaner.

- Zmiana przeglądarki na IE (tu owy problem można zażegnać ignorując owy certyfikat, a następnie zezwolić aby wyświetlało zablokowane okna) i Mozille (tu dostęp jest całkowicie zablokowany).

- wyłączenie całkowite zapory (oraz ponowne jej włączenie, ze względu na brak skutków na takie działanie).

Dodam, że system posiada program Antywirusowy (nie aktualny, ostatnia aktualizacja 2 miesiące temu) Norton...

Za wszelką pomoc z góry dziękuje!

P.S format jest ostatecznym wręcz niewymaganym wyjściem ;/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. CCleaner mu nie zaszkodzi, ale też nie pomoże w tym problemie.

2. Odinstaluj Nortona. Program lubi utrudniać życie. Sprawdź Avirę.

3. Sprawdź zawartość pliku \etc\hosts - może allegro.pl jest przekierowane na fałszywą stronę.

4. Ewentualnie użyj polecenia:

ipconfig /flushdns

5. Sprawdź teraz jeszcze raz - może to był chwilowy błąd Allegro.

6. Oczywiście przeglądarki są w najnowszych wersjach, tak? Jeśli nie, to pobierz najnowszą wersję FF/Opery - zależy co kolega woli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi