Lucjusz Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Witam! Problem mój tkwi w (prawdopodobnie) allegro;Viście oraz przeglądarce internetowej ;]. Mianowicie: Mój znajomy posiada PC z wgranym systemem Windows Vista. Dotychczas używał przeglądarki Opery i wszystko było w należytym porządku. Do czasu kiedy niespodziewanie "moje allegro" przestało być dostępne. Strona allegro.pl wyświetla się prawidłowo lecz, samo wejście w "moje allegro" wyświetla komunikat o błędzie i braku certyfikatu Windows (czy jakoś tak) oraz o "możlwiości dostępu haseł osobom trzecim". Oto operacje jakie dotychczas dokonałem aby usunąć owy problem: - czystka cookies oraz rejestru poprzez program CCleaner. - Zmiana przeglądarki na IE (tu owy problem można zażegnać ignorując owy certyfikat, a następnie zezwolić aby wyświetlało zablokowane okna) i Mozille (tu dostęp jest całkowicie zablokowany). - wyłączenie całkowite zapory (oraz ponowne jej włączenie, ze względu na brak skutków na takie działanie). Dodam, że system posiada program Antywirusowy (nie aktualny, ostatnia aktualizacja 2 miesiące temu) Norton... Za wszelką pomoc z góry dziękuje! P.S format jest ostatecznym wręcz niewymaganym wyjściem ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Odinstaluj nortona, wrzuć Avasta albo MS Security Essentials i przeskanuj system, spróbuj pod firefoxem. Nie rób czystek w rejestrze żadnym programem jeśli nie wiesz co robisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 1. CCleaner mu nie zaszkodzi, ale też nie pomoże w tym problemie. 2. Odinstaluj Nortona. Program lubi utrudniać życie. Sprawdź Avirę. 3. Sprawdź zawartość pliku \etc\hosts - może allegro.pl jest przekierowane na fałszywą stronę. 4. Ewentualnie użyj polecenia: ipconfig /flushdns 5. Sprawdź teraz jeszcze raz - może to był chwilowy błąd Allegro. 6. Oczywiście przeglądarki są w najnowszych wersjach, tak? Jeśli nie, to pobierz najnowszą wersję FF/Opery - zależy co kolega woli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Powinna byc opcja wejscia bez certyfikatu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...