ath Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 The Lord of the Rings: War in the North | Zapowiedź strona 1 | PC Gry-Online Produkcja action/RPG osadzona w realiach Władcy Pierścieni J.R.R. Tolkiena, oferująca rozgrywkę w trybie kooperacji dla maksymalnie trzech osób. The Lord of the Rings: War in the North jest produkcją należącą do gatunku action/RPG, przeznaczoną docelowo do rozgrywki w trybie wieloosobowym. Zaprojektowano ją na bazie słynnej powieści Władca Pierścieni, napisanej przez angielskiego pisarza i filologa z wykształcenia, Johna Ronalda Reuela Tolkiena. Za stworzenie gry odpowiedzialne jest studio Snowblind, znane z prac nad konsolowymi hack’n’slashami Baldur's Gate: Dark Alliance oraz Champions of Norrath. Akcja War in the North toczy się równolegle z wydarzeniami przedstawionymi w powieści, z tą różnicą, że gracz odgrywa tu odmienną rolę w walce z siłami ciemności. Produkcja oferuje rozgrywkę w trybie współpracy dla maksymalnie trzech graczy, którzy tworząc drużynę stawiają czoło siłom Saurona w północnych regionach Śródziemia. Środowisko gry pozwala graczom na pełną modyfikację nie tylko wyglądu postaci, ale i umiejętności oraz zdolności specjalnych, wraz z szerokim wyborem podatnej na ulepszenia broni. W grze można wcielić się w elfa, człowieka lub krasnoluda (rasy różnią się specjalnymi zdolnościami) oraz dokonać wyboru spośród trzech profesji: maga, zwiadowcy i wojownika. Dla przykładu, krasnoludy mogą korzystać z dodatkowych umiejętności w podziemiach – m.in. widzą magiczne runy, wskazujące tajne przejścia. Magowie dysponują z kolei dużą „siłą ognia”. Oprócz czarów ofensywnych (związanych także z magią manipulującą lodem), mogą aktywować ochronną tarczę i leczyć towarzyszy. Zwiadowcy stają się niewidzialni i stosują ataki z ukrycia, natomiast wojownicy skupiają na sobie uwagę wrogów i ratują sprzymierzeńców z opresji. Sednem zabawy jest walka oparta na umiejętnościach, których uczymy się wraz z rozwojem postaci. W trakcie rozgrywki zbieramy różne przedmioty i rozmawiamy z postaciami niezależnymi. System dialogowy został zapożyczony z cyklu Mass Effect i opiera się na wyborze najbardziej pasujących kwestii. Nasze decyzje wpływają na postępy w grze, otwierają dostęp do pobocznych zadań i dostarczają informacji o bogatym świecie Śródziemia. Warto w tym momencie zauważyć, że w odtworzeniu klimatu świata Tolkiena pomagał Saul Zaentz (producent filmowy). Najciekawiej prezentującą się cechą War in the North jest rozgrywka wieloosobowa. Grę można ukończyć w pojedynkę, przy wsparciu dwóch członków drużyny prowadzonych przez sztuczną inteligencję, a także w trybie sieciowym, kiedy zastępują ich prawdziwi gracze. Dobrą zabawę zapewnia system skalowania doświadczenia postaci i możliwość wymiany przedmiotów. gry-online.pl Ostatnio rpg-ów w starym stylu mało, poza dragon age jakoś nic sensownego sobie nie przypominam. The Lord of the Rings: War in the North - screen 1/4 ( PC ) galeria gry-online.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 No to lecimy: The Lord of the Rings: War in the North jest produkcją należącą do gatunku action/RPG... Za stworzenie gry odpowiedzialne jest studio Snowblind, znane z prac nad konsolowymi hack’n’slashami Baldur's Gate: Dark Alliance... Sednem zabawy jest walka... Sorry ale to nie będzie cRPG w starym, dobrym stylu. To będzie next-genowa aRPG, gdzie sednem będzie walka, czyli taki dzisiejszy Mass Effect osadzony w Śródziemiu. Oczywiście full voice acting, no bo każdy szanujący się RPG musi mieć full voice acting (/facepalm). Pewnie bliżej tej grze będzie do Dungeon Siege'a niż do Dragon Age, który to zresztą nie jest jakąś szczególnie dobrą (za to świetnie wyhype'owaną) grą cRPG. A tak swoją drogą to już zakładałeś temat o tej grze. Brak jednak odnośnika do niego w indeksie gier. :blink: The Lord Of The Rings : War In The North - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Kurdę tak myślałem.. po migracji spora część tematów wyparowała i myślałem, że z tym stało się podobnie. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Jak dla mnie to porownywanie tej produkcji do DA:o czy ME to nieporozumienei. To bedzie czystej wody action RPG pokroju Dungeon Siege czy Titan's quest (czyli mechanika rozgrywki w stylu hack'n'slash - pare statystyk skoncentrowanych wylacznie na rozwalce w czasie rzeczywistym, kamera dowolnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 http://www.youtube.com/watch?v=1GcjWi2RNnY&feature=player_embedded#at=78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Wyglada to calkiem milutko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=l-lL3PMalIY&feature=player_embedded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 (edytowane) LOTR: War In The North Collector's Edition, Pre-Order Details Edytowane 5 Lipca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 http://www.youtube.com/watch?v=V5ftLWA9Knw&feature=player_embedded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Pogrywa ktoś ? Całkiem fajny, prosty h&s trzymający klimat lotr. Jakby ktoś chciał pograć w co-opa to chętnie się dołączę, można nawet po lanie. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 możesz zapodać jakieś screeny z max ustawieniami graficznymi ? wydaje mi się że czym wcześniejsza zapowiedz tym gra wyglądała lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Gra pewnie na tym samym silniku co powrót króla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 no nie wygląda to zbyt dobrze - nie będę chyba zbyt odkrywczy jeśli napiszę - "czysta konsola" Ja jednak podziękuje - w empiku kusiło pudełko + koszulka (jestem ogólnie fanem LOTRa) ale dobrze że się wstrzymałem. Przeznaczę jednak mój fundusz na nowego eldera 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Grafika może [gluteus maximus] nie urywa, ale jest poprawna i gierka naprawdę miodna, mi się podoba. Tak na ok ~15h i z co-op. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) Moje pierwsze wrażenia co do tej gry okazały się na szczęście błędne (bo ile można wałkować temat LOTR'a) :D Na początku jak zacząłem grać to jakoś mi nie chciała gierka podejść, wszystko wydawało mi się jakieś takie bez finezji na którą jako fan twórczości Tolkiena liczyłem. Jednak po pierwszych misjach i gra zaczęła mi się okropnie podobać :D Jest duża różnorodność i praktycznie cały przegląd wrogów do ubicia, mapa jest ogromna, dodatkowo są misje bonusowe typu przetrwaj nacierające fale wrogów, finishery chociaż jest ich niewielka ilość pozostawiają we mnie satysfakcję z ucięcia głowy czy nogi orkowi no i ogromna ilość broni i zbroi do wyboru do koloru :D Jestem parę godzin w grze i cały czas przyciąga mnie po więcej, więc chyba im się udało :D Co do grafiki to mi się osobiście podoba i bardzo się zdziwiłem, że mój 2 letni laptop radzi sobie bez problemu na maksymalnych ustawieniach :) SPOILER: wczoraj przeszedłem grę i kurcze dlaczego teraz we wszystkich grach akcji ostatni boss jest zawsze najłatwiejszy do pokonania z całej gry... :-| Edytowane 10 Listopada 2011 przez twistet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zalarei Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Powiem, że gra po jakims czasie naprawde wciąga. Na poczatku i owszem potrafi odepchnąc, ale potem juz jest calkiem całkiem ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...