marcin_groen Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Witam Od jakiś 2 dni pompka jak w temacie zaczęła mi mocno hałasować. Dzwięk dosyć uciążliwy - wysokie tony prawie piszczy nawet na początku myślałem że to coś na grafice - jakieś kondensatory. Ktoś może miał podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 czym masz uklad zalany ? nie zapowietrzyla sie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ja bym rozmontował układ. Rozebrał pompkę i zobaczył czy wszystko w środku jest ok. Bo jak wirnik się zdeformował może skończyć się to spaleniem pompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Układ zalany płynem Feser, dodam że stało to się po 2-3 dniach od dołożenia drugiej chłodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Rozbierz i sprawdź pompkę, jak kolega wyżej napisał. Dolej glikolu do układu. Sądzę jednak, że się zapowietrzyła niefartownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 A czy obroty na wirniku są takie same jak przed montażem drugiej chłodnicy czy mocno spadły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 No właśnie obroty wydaje mi się że spadły są na poziomie 3600, nie jestem pewien ale wcześniej były chyba koło 4tyś. Ponadto wolniej startuje, jest podpięta do kontrolera i od wczoraj przy odpalaniu kompa kontroler sygnalizuje słabe obroty, zaczyna od 400 i po chwili ma te 3600 (wcześniej tego nigdy nie było). Tak myślę może jak już ją odepnę to włożyć Swiftech MCP655. Tu mam pytanie czy ta pompka może pracować w innej pozycji niż stojąca. Tak wygląda układ, podobno pompa miała dać radę :):) Mój odnośnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Wymień złączkę 90st na 45st, poprawi to flow w układzie, poza tym mogłeś puścić układ od razu z pompki do bloków a potem przez dwie chłodnice, bo tak to pompka tłoczy nie w pełni schłodzony płyn :), ale tak to też nie jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...