Havoc Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Głupie pytanie i pewnie banalna odpowiedź, ale nie mogę jakoś dojść do tego. Klient mi zadał pytanie i chyba buraka wręcz spaliłem bo...nie wiem. Co się dzieje z filmem w FHD na monitorze 1600x900px? Taki odbiornik i pionie i poziomie wyświetla mniej pixeli niż materiał ma. Więc co? Dla mnie oczywiste że proporcja się zmniejsza i tyle. Nie zagłębiałem się. Ale klient mnie pyta czy pixele są upychane by wszystkie się zmieścić jakoś czy też wywalane i skrajnych obszarów nie widzimy po prostu? Na wypadek gdyby znów się pojawił, jak takiemu wytłumaczyć że obejrzy ten film bez żadnych strat poza mniejszym obrazem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Obraz jest skalowany w dol jezeli odpalisz na pelnym ekranie. W oknie oczywiscie bedzie pixel w pixel (o ile recznie nie zmieni rozmiarow okna) i bedzie wystawac poza pulpit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Straty w jakości są bo obraz jest przeskalowany w dół, aczkolwiek nie są jakieś rażące ;) Obraz nie jest obcinany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Dla mnie oczywiste że proporcja się zmniejsza i tyle. Proporcje są stałe ;) Jedynie obraz jest skalowany w dół jak kolega wyżej pisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 No właśnie, czyli prosta sprawa. Dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...