jarulek Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 (edytowane) Witam mam netbooka od niedawna i zastanawiam sie nad kupnem myszki bezprzewodowej i mam kilka pytań. Ile trzyma bateria ? Jaka lepsza bateria wbudowana, czy zwykle baterie czy akumulatorki ? Jaki sposób łączności większość jest na bluetooth ? Interesuje mnie tania myszka z jakieś 30-40 zł Główne kryteria ile czasu trzyma bateria i żeby była solidna w sensie nie popsuje sie po kilku miesiącach, a tak to nie mam wygórowanych wymagań. Bardzo proszę o przybliżenie mi tego tematu bo jestem kompletnie ciemny. Nie interesująca mnie w sumie konkretne myszki tylko na co mam zwrócić uwagę żeby kupić solidną i długo 'trzymającą' myszkę. Z góry dzięki ! Edytowane 25 Czerwca 2010 przez jarulek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Za 30 złotych nie można mieć żadnych wymagań. Mysz Tracer Trm-132 Innovation - porównanie cen w sklepach internetowych Mysz Logitech Cordless Optical Mouse - porównanie cen w sklepach internetowych 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarulek Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Trochę się namyśliłem i może kupie coś do 50 zł ale bardziej mnie interesowało co lepiej kupić z wbudowaną baterią czy na akumulatorki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Wymienne akumulatory, jak po końcu gwarancji padnie ci wbudowany to czeka Cię zakup nowej myszki, jak padną akumulatorki to je wymieniasz, logiczne. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarulek Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 a długo myszka na np dwóch akumulatorkach pociągnie ? no i jakiego rzędu jest wydatek na ładowarkę i akumulatorki(najlepiej cztery żeby na wymianę były, jedne używam, drugie na zapas) czy takie coś jest ok ? czy za tanie ŁADOWARKA + 4 AKUMULATORKI AAA 1800 mAh ABCELL (1078422561) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 (edytowane) Ja uzywam w myszce Sanyo Eneloop i do tego porzadna ladowarka. Nano odbiornik to podstawa. Z osobistych doswiadczen polecam Logitech M305. Edytowane 25 Czerwca 2010 przez Marynarz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarulek Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2010 Ok dzięki za lekkie podpowiedzi ale i tak sie nie dowiedziałem ile trzyma na baterii. Mimo to zdecydowałem sie jak kolega mówił wyżej na wymienne baterie za ponad 40 zł FUL~Mysz A4Tech 2.4G G7-750 RF + Etuii Gratiss g (1085139790) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2010 jak sie zdecydujesz na konkretny model to może sie znajdzie ktoś, kto Ci powie ile trzyma, bez tego nie da się określić.. Ja na pojedynczej baterii AA jadę jakieś 2 miesiące. Stary A4tech na dwóch AAA wytrzymywał koło miesiąca. Ale naprawdę.. w takiej cenie nie ma co wymagać od myszki.. Najbardziej martw się zasięgiem, czy nie straci sygnału jak np postawisz coś między myszą i odbiornikiem, czy wifi nie będzie przeszkadzać itp.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarulek Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Aha, no widzę jakaś konkretniejsza odpowiedź, no ta ma dwie baterie AAA no i pisze że zasięg 15m więc chyba nie będzie gubić. Ciekawe jest z tym czy wifi nie przeszkadza, bo z internetu przez wifi korzystam ;/ Możecie powiedzieć czy ktoś taki problem miał no i czy ktoś ma dokładnie taką myszkę żeby coś więcej na ten temat powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Ja musialem obnizyc moc karty wifi w lapku o jeden pozion (Intel) w sytuacji kiedy robilem upload na FTP (czyli transmisja ciagla) bo VX Nano sie przycinala. Poza tym zadnego problemu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarulek Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Kupiłem tą myszkę używam kilka dni korzystając jednocześnie z internetu przez wifi i nie widzę żadnych zakłóceń, także mogę ją polecić jeśli ktoś by czytał ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...