Skocz do zawartości
jbill

upgrade do 1300 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar zrobic upgrade swojego systemu....chce na to przeznaczyc ok 1300 zł. Za ta cene szukam płyte, procka, ram, karte graficzna, zasilacz.

I tu mam dylemat jaki system/procek. Na poczatku miał byc E5300. Najgorsze, ze to mało przyszłościowa platforma. Potem Phenom II x2 550 BE. Ale jest drozszy i po przestudiowaniu setek wykresów stwierdziłem ze po podkręceniu E5300 osiagne podobne wartosci. I sam juz nie wiem.

Komp do gier.....gram w Richard Burns Rally, Live 4 Speed, i spodobał mi sie Flight simulator:))))))))

Prosze o pomoc

pozdrawiam

j.b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz aktualnie nic pod S775 na czym mógłbyś zaoszczędzić, to imho nie ma sensu się w to już pakować. Chcesz nówki czy używki? Ze sklepów czy z allegro?

Ja bym poszedł np w coś takiego:

Asrock M3A770DE ~240zł

Jakieś tanie 2GB ramu z allegro ~150zł

Phenom II x2 550 BE ~350zł

Używka Radeon 4870 ~400zł

i zostaje ci 150zł na zasiłkę. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz jeszcze parę rzeczy taniej, a może jakoś okazyjnie używane coś trafisz. Ogólnie bardzo kiepski moment na kupowanie sprzętu wybrałeś. Wszystko strasznie drogie teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawił sie nowy problem. W sklepie w którym chce kupic podzespoły nie ma phenoma II.

Mieszkam za granica. Zastanawiam sie, czy nie zakupic Pentium E6300 + jakies ga31, podkręcic to i narazie wystarczy. Chodzi mi troche o cene, bo zamierzam dokupic jeszcze jakis monitor. Z wykresów znalezionych w necie wynika, ze po OC taki e6300 daje rade. Co o tym sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi