Skocz do zawartości
fuxmen

+5v w moim kompie

Rekomendowane odpowiedzi

mam w iddle

vcore1- 1,74(def 1,75)

vcore2 - 2,46(def 2,5)

3,3 v - 3,23

+5V - 4,84

a w stresie po minucie

(napięcia spadają prawie odrazu jak coś zapuszczę na 100 %)

vcore1- 1,74(def 1,75)

vcore2 - 2,46(def 2,5)

3,3 v - 3,22

+5V - 4,73

czy to może być powodem, że nie mogę jechać na defaultowych 133/133 bo mi się winda po chwili chodzenia wiesza a w grach to odrazu

na 124/124 to w windzie chodzi spoko a w grach czasami się zwiesi

czyżby moja zasiłka padała???

i czy takie napięcia są do doopy??

jaki byście radzili zasilacz w tej sprawie do 100 zeta?

lub czy może być to wina płyty

bo zmierzyłem miernikiem na wolnyum molexie i mam 5.05 na iddle i 5.02 na stress

mirzone miernikiem za 400 zeta profesionalny miernik więc mu mogę wierzyć

mierzyłe jeszcze takim shitem z bazaru i wyszło iddle 5.03 i stress 5.00 więc chyba dobrze

więc teraz to już nie wiem co tak naprawdę jest zjarane w tym choollernym kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że nie chce chodzić na 133/133 to może być wina SDR'ów a nie zasilania. Jeżeli chodzi o napięcie 5 V to na złączu ATX masz jakiś tam spadek, proponuję najpierw powyciągać i powkładać kilkakrotnie tą wtyczkę oraz wyciągnąć 1 kostkę ramu na próbę czy pójdzie. Możesz CL zmienić na wyższy np. 3 i wtedy potestuj na synchronicznym, a jak nie to zapuść 133 na proca i 100 na ram dla próby.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ale na mojej płycie da sie zmienić na cl 3 a co to wogóle jest i czy asynchro będzie dobrze chodzić na tej płycie bo podobno to źle działa i to mnie dziwi dlaczego tera nie chodzi jak chodziło a o co ci chodzi z tym atx

a z kostą ramu próbowałem i nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz K7S5A z biosem overclockerskim, w ustawieniach ramu masz coś takiego jak Cas Latency (CL > 2, 2.5, 3), przestaw na najwyższą wartość i wtedy puść 133/133. ATX > Wtyczka zasilania do płyty, powyciągaj kilka razy, możliwe że to na niej taki spadek, ale i tak jest chyba w normie i powinno chodzić ok. A to że się wiesza > próbowałeś odkręcić grafę do def. ustawień?

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie spoko karta chodzi tera na 250/390 więc to nie karta sory zaraz zauktualnie podpis

tzn że wtyczka się posrała i zasilanie nie przechodzi przez nią ok??

ale cięzko jest z nią bo jest w takimiejsu że nie wiem jak bym to zrobił

spóbuję z tym cas latency a czy mógłbyśm i powiedzieć co to jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie spoko karta chodzi tera na 250/390 więc to nie karta sory zaraz zauktualnie podpis

tzn że wtyczka się posrała i zasilanie nie przechodzi przez nią ok??

ale cięzko jest z nią bo jest w takimiejsu że nie wiem jak bym to zrobił

spóbuję z tym cas latency a czy mógłbyśm i powiedzieć co to jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezu chodzi tera siedzę na 133/133 i grałem w gta jakieś 10 minut i sie nie zawiesił a przedtem to odrazu w menu zwiecha

dzisiaj czyszczę wiatrak od proca bo jest taki brany w kuż że szkoda gadać i gnizdo do atx poprawiam jezu ale ekstra że chodzi to dzięki wam jeszcze raz dzięki wielkie

nigdy z trego forum nie zrezygnuję i będę pomagał ile wlezie i ile będę wiedział

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...