Skocz do zawartości
GLaF

be quiet! Pure Power L7-300W, jaka kultura pracy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jaka jest kultura pracy BQ PP L7 300W?

Chodzi mi głównie o cewki. Czy nie piszczą, czy nie świerkają przy scrolowaniu stron, animowanych gifach i flashach? Czy wentylator nie cyka, buczy lub wydaje inne niepożądane dźwięki?

Czy ktoś może porównać głośność tej zasiłki z Topower SilentEZ 350W?

Jak wygląda gwarancja BQ na ciszę? Uznają reklamację jak będzie za głośny lub wydawał niepożądane dźwięki?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jaka jest kultura pracy BQ PP L7 300W?

Chodzi mi głównie o cewki. Czy nie piszczą, czy nie świerkają przy scrolowaniu stron, animowanych gifach i flashach? Czy wentylator nie cyka, buczy lub wydaje inne niepożądane dźwięki?

Czy ktoś może porównać głośność tej zasiłki z Topower SilentEZ 350W?

Jak wygląda gwarancja BQ na ciszę? Uznają reklamację jak będzie za głośny lub wydawał niepożądane dźwięki?

Pozdrawiam.

Miałem chwilowo be quiet! Pure Power L7-530W raptem 2 dni, co do ciszy to nie chałasował ale krótko go używałem, miał kiepskie napięcia więc go reklamowałem i wymienili mi na Tagan 2-FORCE II Series 600 W jestem z niego zadowolony i go polecam.

PS, mi głośność nie przeszkadza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, w artykule nie ma nic o PP L7, nie oceniano głośności przy małej mocy, ani ewentualnej głośności elektroniki, na czym mi najbardziej zależy. Wiem, że kupując przez net mogę zwrócić do 10 dni, ale wolałbym tego uniknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Budowa i praca zasilacza L7 w porównaniu do L6 dużo się nie zmieniła, zachęcam do przyjrzenia się temu:

be quiet! Pure Power 350W | PurePC.pl

Wszystko jest zależne co obciążasz, jakie linie są potrzebne i czy masz dobry dostęp świeżego powietrza bo bez niego każdy układ podniesie prędkość wentylatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi