Skocz do zawartości
mateusiak22

Tagan 2-Force II 600W

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam taki zasilacz Tagan 2-FORCE II Series 600 W

Chciałem się dowiedzieć czy wystarczy do takiego kompa planuję modernizację. (zasilacz ma mniej niż pół roku)

Płyta: Asus P5Q Deluxe

Ram: Kingston HyperX DDR2 4x2048MB 1066MHz CL5

Procesor: Intel Core2 Quad Q9550 2,83 GHz oc do 3,4GHz

Karta graficzna: Asus Radeon HD 5770 CuCore 1GB DDR5 PCI-E (konkretnie to 2 (CrossFire))

Dysk i DVD już mam (dysk ma 7200rpm)

Nie interesuje mnie nic innego typu DDR3 i procesory ati czy i3,i5,i7 i inne grafiki to co napisałem tylko i wyłącznie.

Chcę się dowiedzieć czy ten zasilacz wystarczy czy też będę musiał wymienić?

Proszę o odpowiedź będę bardzo wdzięczny gdyż zamierzam zmieniać podzespoły na dniach.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ta strona mówi prawdę. Ale na pewno to udźwignie? i oc procesora też tak jak pisałem??

Mój brat cioteczny twierdzi że nie:

"Na jedną kartę na pewno wystarczy ale przy CFire komputer może ci się zrobić niestabilny.

I przy takim zasilaczu zapomnij o porządnym OC procesora."

Więc jak będzie na prawdę??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie doczytałem w prawdzie, że ma być CF, ale tak czy inaczej powinno spokojnie pociągnąć. Radek 5770 ma TDP około 100W, więc nie powinno to wiele zmienić. Nawet z oc, bo pewnie 150W ten proc ci nie zeżre.

Wychodzi ~150W na proca + ~220 na 2xGPU, więc pozostaje ci i tak ponad 230W na resztę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki tagan pociagnie CF z 5770 bez zajakniecia.

Co prawda q9550 po OC na 4.0 ghz bierze prawie 150 wat, ale dla TG to pestka.

Skoro zalman 600 hp obsluguje gtx 285 + 8800 gts 512 po oc + q9550 4.0ghz, to tagan 600 tym bardziej .

Tagan 430-u22 oblugiwal 2x 8800 gts 320/320 + amd 6000.

Co prawda az piszczal, ale szedl idealnie az korki wywalilo w mieszkaniu :D (zmarlo mu sie...).

Nic dziwnego skoro szedl na przeciazeniu.

Te zasilacze z napisu (moc) sa wiarygodne i z czystym sumieniem mozna powiedziec, ze potrafia dac kilkadziesiat wat wiecej jak trzeba.

Bez obrazy, ale Twoj brat cioteczny musial zdziebko za duzo kraku wyjarac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam mały problem, mianowicie są to piski w komputerze prawdopodobnie pochodzą z zasilacza.

Dzieje się to podczas grania w niektóre gry a zwłaszcza w the sims 3 Skoki narciarskie 2005 stalker (all) - przeważnie w menu gry ale podczas grania też, nagrałem telefonem i coś tam słychać jak się dobrze przysłucha:0

http://www.youtube.com/watch?v=MtP15fk4Cpk

Konfig kompa,

Procesor Pentium d 945 3,49GHz @ 3,90GHz myślałem że to po podkręceniu ale po powrocie do oryginalnego

stanu biosu też tak jest

4 GB RAM DDR2

HD 5770 1GB HAWK MSi

ASUS P5Q DELUXE

Zasilacz Tagan u33 2 Force II 600w

HDD 160GB

Czy mam się bać? czy raczej nie? Proszę o pomoc

PS. O dziwo w 3d marku nie piszczy i podczas obciążenia proca też nie? Napięcia są raczej w normie

Dzięki z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanie, czy warto kupić ten procesor INTEL CORE 2 QUAD Q6600 - OKAZJA! (1469852098) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy za 160zł wraz z przesyłką już? czy jezeli będzie spalony to uszkodzi mi płytę? Proszę o odpowiedź zależy mi na czasie.

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi