mateusiak22 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam posiadam taki zasilacz Tagan 2-FORCE II Series 600 W Chciałem się dowiedzieć czy wystarczy do takiego kompa planuję modernizację. (zasilacz ma mniej niż pół roku) Płyta: Asus P5Q Deluxe Ram: Kingston HyperX DDR2 4x2048MB 1066MHz CL5 Procesor: Intel Core2 Quad Q9550 2,83 GHz oc do 3,4GHz Karta graficzna: Asus Radeon HD 5770 CuCore 1GB DDR5 PCI-E (konkretnie to 2 (CrossFire)) Dysk i DVD już mam (dysk ma 7200rpm) Nie interesuje mnie nic innego typu DDR3 i procesory ati czy i3,i5,i7 i inne grafiki to co napisałem tylko i wyłącznie. Chcę się dowiedzieć czy ten zasilacz wystarczy czy też będę musiał wymienić? Proszę o odpowiedź będę bardzo wdzięczny gdyż zamierzam zmieniać podzespoły na dniach. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Wystarczy i to z dużym zapasem... eXtreme Power Supply Calculator Polecam na przyszłość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusiak22 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Nie wiem czy ta strona mówi prawdę. Ale na pewno to udźwignie? i oc procesora też tak jak pisałem?? Mój brat cioteczny twierdzi że nie: "Na jedną kartę na pewno wystarczy ale przy CFire komputer może ci się zrobić niestabilny. I przy takim zasilaczu zapomnij o porządnym OC procesora." Więc jak będzie na prawdę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Nie doczytałem w prawdzie, że ma być CF, ale tak czy inaczej powinno spokojnie pociągnąć. Radek 5770 ma TDP około 100W, więc nie powinno to wiele zmienić. Nawet z oc, bo pewnie 150W ten proc ci nie zeżre. Wychodzi ~150W na proca + ~220 na 2xGPU, więc pozostaje ci i tak ponad 230W na resztę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Taki tagan pociagnie CF z 5770 bez zajakniecia. Co prawda q9550 po OC na 4.0 ghz bierze prawie 150 wat, ale dla TG to pestka. Skoro zalman 600 hp obsluguje gtx 285 + 8800 gts 512 po oc + q9550 4.0ghz, to tagan 600 tym bardziej . Tagan 430-u22 oblugiwal 2x 8800 gts 320/320 + amd 6000. Co prawda az piszczal, ale szedl idealnie az korki wywalilo w mieszkaniu :D (zmarlo mu sie...). Nic dziwnego skoro szedl na przeciazeniu. Te zasilacze z napisu (moc) sa wiarygodne i z czystym sumieniem mozna powiedziec, ze potrafia dac kilkadziesiat wat wiecej jak trzeba. Bez obrazy, ale Twoj brat cioteczny musial zdziebko za duzo kraku wyjarac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusiak22 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam, Mam mały problem, mianowicie są to piski w komputerze prawdopodobnie pochodzą z zasilacza. Dzieje się to podczas grania w niektóre gry a zwłaszcza w the sims 3 Skoki narciarskie 2005 stalker (all) - przeważnie w menu gry ale podczas grania też, nagrałem telefonem i coś tam słychać jak się dobrze przysłucha:0 http://www.youtube.com/watch?v=MtP15fk4Cpk Konfig kompa, Procesor Pentium d 945 3,49GHz @ 3,90GHz myślałem że to po podkręceniu ale po powrocie do oryginalnego stanu biosu też tak jest 4 GB RAM DDR2 HD 5770 1GB HAWK MSi ASUS P5Q DELUXE Zasilacz Tagan u33 2 Force II 600w HDD 160GB Czy mam się bać? czy raczej nie? Proszę o pomoc PS. O dziwo w 3d marku nie piszczy i podczas obciążenia proca też nie? Napięcia są raczej w normie Dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Nie masz wogole co sie martwic , czasem tak zasilacze maja , cewki(bardziej prawdopodobne) badz transformator wpadaja w rezonans i przez to jest te piszczenie. Mozesz sprobowac zalac je zywicą , moze to pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusiak22 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Panowie mam pytanie, czy warto kupić ten procesor INTEL CORE 2 QUAD Q6600 - OKAZJA! (1469852098) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy za 160zł wraz z przesyłką już? czy jezeli będzie spalony to uszkodzi mi płytę? Proszę o odpowiedź zależy mi na czasie. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Znajac zycie to na 99% nie dziala. Nie powinien nic zrobić płycie chodz nigdy nic nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...