raki Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Mam prośbę!!! Mógłby ktoś wyliczyć (lub napisać jak to sie liczy) ile komp zużywa prądu na 1 godz. i ile to kosztuję?? Z góry wielkie dzięki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 zalezy co jest w kompie i ile kosztuje kWh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 zalezy co jest w kompie i ile kosztuje kWh Heh jemu chodzilo raczej o jakis uniwersalny wzor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Jaki zasilacz, masz pelty lub coś innego co zżera prąd?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Jaki zasilacz, masz pelty lub coś innego co zżera prąd??Procesor, RAM, Dysk, Mobo...mam dalej wymieniać?? :P. Gdzieś na www.chip.pl było co ile mniej więcej zżera, później sumujesz, dowiadujesz się ile kosztuje kWh i chyba wsio jasne :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Nie wiem dokladnie ale moge ci powiedzec ze u mnie komp chodzi 24 h i palce 110 zl na miesiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Wajcha ale mam nadzieje ze to nei za samego kompa? :) Chyba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Na pewno nie więcej niż 10 gr za godzinę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 No to jak 10 groszy to w sumie bardzo tanio ale wysarczy przeliczyc.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 odwieczne pytanie cziezko to policzyc bo zalezy od pobiazenia kompa kiedys podlanczalem z qmplem watomierz i w zalerznosci czy CD-ROM chodzi czy byl wylaczony wskazowka dosc mocno skakala komp z athlonem 1000@1400 hdd 40GB gf2mx zasilka 400W i kilkoma bajerami bral max 100W naatomiast monitor ciagnie dosc sporo ale to masz z tylu obudowy podane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 No to dlatego ja podałem praktycznie max (mówię o zwykłym, nie hardcorowym kompie). Niech wszystko ciągnie 300W (raczej rzadko tak jest) to wtedy masz te 10-12 gr/h. Zajebiście się kiedyś uśmiałem, jak "specjalista" od zakładania sieci mówił nam, że każdy kto ma w domu huba sieciowego powinien płacić 10 zł mnie abonamentu ze względu na zużywany prąd... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 10gr x ~9 godz x 30dni = 27zl Cos mnie sie nie wydaje zebym tak malo placil. A moze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi :-) hehhe a starsza sie pluła że siedze przy kompie i potem sa takie rachunki za prąd :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Podam sytuacje z życia wzientą: Komp chodzi 24h/dobe, w tym granie jest kolo godziny max 2 dziennie. W dni powszednie monitor wlaczony srednio po 8 godzin, w wolne od uczelni po 12. Rachunki za prad przychodza po okolo 140 zł miesiećznie, w wakacje jak wyjechalem na 2 miechy to rachunek przyszedł o 45 zł mniejszy, reszta rodziny byla w domu. Umnie rachunek za prąd przychodzi raz na 2 miechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...