waldorm Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam, szukałem już na wielu forach tego czy można jakoś pokręcić na tej płycie głównej MSI K9N6PGM2-V, tak wiem jest to płyta "biurowa" lecz narazie muszę sie jedynie taką zadowolić. Dopiero na zimę będę coś lepszego składał. A więc tak mam procesor AMD 7750 2.7Ghz BE i mam problem z podkręceniem tego procesora, ponieważ jak wejdę do biosu opcja podkręcania jest zablokowana. Juz kiedys próbowałem podkręcania z poziomu OS itd. lecz zawsze coś nie wychodziło... Miał może ktoś doczynienia z tą płytą i może wie ktoś ja odblokować na niej możliwosc overclockingu CPU? Chyba, że się nie da. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Jedyne co Ci pozostaje to tylko zmiana biosu, możesz potestować zarówno nowsze biosy jak i starsze. Ze starszymi jest jednak ryzyko, że komp nie wstanie z tym cpu. Dobrze jakbyś miał dostęp jakiegoś starszego cpu na am2 w razie draki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...