frozenrb Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam, jakiś czas temu pojawił się problem z moją starą 19'' ( PVA ). Jako że jestem oszczędnym człowiekiem interesuje mnie coś względnie taniego ( 1000-1500-2000 zł ) Im taniej tym lepiej. I tu pojawia się problem jestem grafikiem ( wszelkiego rodzaju druk ). Działam raczej na wartościach ( wzorniki inne ciach!ły ) i teorii koloru więc nie potrzebuję ( tak myślę ) monitora powyżej 2 tys . Uczył się będę 3dsmaxa na wakacjach. Waham się pomiędzy: Dell 2209wa - dobry monitor ale chciał bym coś większego ( tzn rozdzielczość ) wiadomo obszar roboczy. Kolory na +, podświetlenie. Dell U2311H - większa rozdzielczość, troszkę większa cena, 1920x1080, tylko to podświetlenie mnie przeraża... NEC EA231WMi - cena srednia troszkę wyższa Dell u2410 - przestrzeń i jeszcze raz przestrzeń..xD ogólnie spoko kolory. satisfying na pradzie HP LP2475w - to mogę kupić...xD I teraz pytanie czy warto dopłacać 1000 do rozdzielczości, jak wygląda komfort pracy, siedziałem ostatnio na 22'' i kierownik od razu powiedział że ładne rzeczy składam:0 poradźcie... jest różnica między 24'' wide a 23 16:9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Może lepiej NEC P221W z zamówioną usługą sprzętowego skalibrowania i wygenerowanego profilu spektrofotometrem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...