Melampus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Przymierzam się do zakupu w/w w tytule programu i chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was korzystał już z tego programu, a może z wcześniejszej wersji 7? Jakie wrażenia? Co jest plusem a co minusem w użytkowaniu i dlaczego? Wiem, że jest trial, bo nawet takowego teraz używam, ale ma on obkrojone funkcje. Byłbym bardzo wdzięczny za kreatywną opinię od użytkowników tego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 (edytowane) A nie lepiej coś ze stajni Corel, Adobe czy Sony? Sam sie czaje na Videostudio X3 albo Premiere Elements, PD8 chyba zdecydowanie wygrywa jeśli chodzi o latwosc i brak skomplikowania, ale w wielu miejscach czytalem, ze jest to najbardziej "amatorski" z programow tego typu dostepnych w tej cenie. Amatorski oczywiscie w negatywnym tego slowa znaczeniu. Zalezy co zamierzasz robic i jak czesto, bo moze sie okaze ze PD8 to juz i tak az nadto. Edytowane 1 Lipca 2010 przez maSTHa212 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Używałem starszych wersji (5,6) i maSTHa212 ma rację. PowerDirector jest fajnym prostym programem ale nie pamiętam żebym widział tam rozwiązania bardziej profesjonalne. Ja go właśnie kojarzę jako średniozaawansowany program dla użytkownika domowego. Jeżeli szukasz programu do zabawy domowymi nagraniami etc. to raczej będzie OK. Z rozwiązań profesjonalnych to dużo słyszy się właśnie o Sony Vegas i Adobe Premiere. No i FinalCut na Maka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Dzięki Panowie. Poszukuje po prostu dobrego programu do obróbki wideo. Byłem u znajomego, który posiada Adobe Premiere CS4 - i to było by w sam raz dla mnie. Można tam robić niesamowite rzeczy z filmem i dźwiękiem, że o innych funkcjach nie wspomnę. Jest tylko jeden problem - kasa. Ogólnie Adobe z tego co zauważyłem ma świetne oprogramowanie, ale cenowo zabija. Dla mnie więc odpada. O Sony Vegas słyszałem dużo i oglądałem różnego rodzaju tutoriale na YT. Musze przyznać, że możliwości jest sporo. Tylko żeby ta cena poniżej 600 stów zeszła! Co do PowerDirector 8 to zainteresowałem się tym programem m,in dlatego, że ma wsparcie Cuda, łatwy interfejs i naprawdę dużo layautów do prezentacji filmowej/slajdowej. Cóż zagwostka niezła - co wybrać? Orientujecie się może czy Sony Vegas ma wersje testową (trialową) najnowszej odsłony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 http://www.sonycreativesoftware.com/download/trials/vegaspro 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Corel Videostudio X3 tez wspiera Cuda. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 (edytowane) Skończyłem przed chwilą działać w Sony Vegas 9 trial version. Możliwości dużo lecz paru rzeczy, których poszukuję brakuje (szczególnie resizing z niższej rozdzielczosci). Wygląd trochę surowy i cena 600-700 zeta. Chyba raczej podziękuję. Ściągam teraz triala Corel Videostudio X3. Rzeczywiście wspiera Cuda, a nowa wersja doczekała się usprawnień. Nie obcowałem jeszcze z tym narzędziem, ale zobaczymy jak to się sprawuje i z czym to się je. 80 euro jak na cenę też do zaakceptowania. Niestety Corel odpada. Podobno ostatnia wersja wykrzaczała się na każdym kroku, ale ta nowa również. Niezła mordęga i jak dla mnie dość nieprzyjazny interfejs. Chyba jednak zainwestuję w PowerDirectora. Fakt jest intuicyjny, możliwościami ustępuje choćby Adobe czy Sony, ale mi aż tak profesjonalnego oprogramowania póki co nie trzeba. Jakbyście mieli jeszcze jakieś doświadczenia z tym oprogramowaniem to chętnie wysłucham Waszych opinii. Edytowane 16 Lipca 2010 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numberone Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Polecam wersję CyberLink PowerDirector 9 Deluxe jakiś czas temu była w Niezbędniku KŚ za grosze. Łap jeszcze spolszczenie tutaj. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...