soulburner Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Obecnie Pentagram Alpaya chłodzi sobie Q8300 @ 3,3GHz i nawet sobie z tym radzi - temperatury od 44 do 65*, nawet teraz w lecie, więc chyba tragedii nie ma. Mam jednak możliwość zdobyć Arctic Cooling Freezer 7 Pro (ten z trzema hp, bo chyba istniał kiedyś model z dwoma) i zastanawiam się, czy czasem go nie zamontować, a Pentagrama przenieść do HTPC w drugim pokoju. Wyciągnięcie Pentagrama jednak nie jest takie hop siup, bo muszę wyjąć płytę, żeby móc wyciągnąć ten koszyczek... powiem szczerze, że mi się nie chce ;) Najprościej byłoby Freezera po prostu zamontować w HTPC, ale tam siedzi procesor AMD, więc trza by się bawić w jakieś dziwne przeróbki. Stąd ten post - może macie jakieś doświadczenia z tymi dwoma chłodzeniami? Rozmiarowo są niemal identyczne, wydaje mi się, że podobnie powinno być z wydajnością... nie raz jednak coś mi się wydawało, a było zupełnie inaczej :D Z góry dzięki za podpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Freezer bedzie słabszy tyle w temacie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Freezer bedzie słabszy tyle w temacie:) Miales oba chlodzenia? Testy niektore mowia cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 (edytowane) Miales oba chlodzenia? Testy niektore mowia cos innego. No chyba na PClolu.. Tak mialem Freezera 64, potem 7pro, potem Alpaya, a teraz mam karakorum. Chcesz szukaj w archiwum moim postów o tempach (wszystko na AS5) Ale musze przyznac ze roznica miedzy fryzjerem a Alpaya nie byla duza (nie pamietam ile bo w miedzy czasie procki zmienialem) jednakoż, wykonanie pentagrama moim zdaniem jest conajmniej 2 klasy wyżej niz AC (HP ktos kombinerkami zaciska) Edytowane 1 Lipca 2010 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Hmm, a jak by tak Freezera 7 przerobić na Freezera 64? :P Wykonalne to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Nie, inne zaczepy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...