jarekxzz Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Kupiłem laptopa (bez systemu operacyjnego) i gdy go dziś uruchomiłem i próbowałem zainstalować Windowsa XP taki problem się pojawiał po załadowaniu wszystkich plików - http://i48.tinypic.com/2a9snr9.jpg próbowałem z dwiema różnymi płytami i nic. O co może chodzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Wypal Memtesta na CD i sprawdź pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2010 Kod błędu 0x000007B świadczy o tym że problem jest z dyskiem, najprawdopodobniej brak sterowników do kontrolera AHCI. Zmień w BIOSie tryb pracy dysku z AHCI na IDE, to instalator ruszy. W Biosie powinna ta opcja być w zakładce Advanced: może to też wyglądać tak: Innym rozwiązaniem jest zintegrowanie sterowników do kontrolera AHCI przy pomocy programu nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...