qhash Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Jak w temacie. Poszukuje softu zdolnego do tworzenia obrazów partycji oraz do ich przywracania przy użyciu dedykowanej bootowalnej płytki, ale takiego, który może pracować na dyskach spiętych w macierz RAID przy użyciu standardowych kontrolerów zintegrowanych na płycie głównej. Norton Ghost ( a przynajmniej ostatnia wersja jaką miałem) nie widzi dysków w RAID, podobnie Clone Drive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Jak w temacie. Poszukuje softu zdolnego do tworzenia obrazów partycji oraz do ich przywracania przy użyciu dedykowanej bootowalnej płytki, ale takiego, który może pracować na dyskach spiętych w macierz RAID przy użyciu standardowych kontrolerów zintegrowanych na płycie głównej. Norton Ghost ( a przynajmniej ostatnia wersja jaką miałem) nie widzi dysków w RAID, podobnie Clone Drive. 1. BootIt_NG -> wypala płytkę w locie, niestety nie jest bootowalna (jest za to wersja BootIt_NG w ISO - można pokombinować). Lepszy od ghosta i innych badziewi. 2. Linux -> zrobisz obraz czego tylko chcesz, w jakiej chcesz formie i na dowolnym nośniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Acronic true image 10 personal edition- kiedyś była promocja że można było go ściągnąć za darmo ze strony producenta obecnie trzeba płacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 (edytowane) Ciekawe ale ja Ghostem zawsze robiłem obrazy macierzy i nie było żadnych problemów. Wspomniany Acronis jest super szybki w tym! Edytowane 12 Lipca 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 która wersją ghosta?ja zrezygnowałem jak weszły sata bo nie obsługiwał - acronis kozaczek i z pena startuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Nie wiem nawet czy do Arconisa nie można dodać sterowników do raida ... Ogólnie program jest bardzo dobry :) Jeśli chodzi o Ghosta to jego wczesne wersje nie miały problemu z sata dopiero później niby to wyłączyli żeby później ściągnąć kasę za nową wersje programu z obsługą saty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciukacz Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 ja uzywam paragona, ktory oparty jest o winpe i dlatego mozna do niego zaladowac stery do dowolnego raida obslugiwanego przez windows. nie jest to jakas dziwna obsluga przez przerwanie int 13h (taki bardzo wolny "tryb kompatybilnosci"), dziala to wtedy tak samo wydajnie jak spod odpalonego systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...