optima Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 (edytowane) Mam chłodzenie ColerMaster HeatPipe z padniętej karty graficznej Galaxy GF8800GT. Galaxy GF 8800GT 512MB Cooler Master Heatpipe - Fotorecenzja... - Forum PCLab.pl Zamierza kupić tą kartę graficzną Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości GAINWARD GeForce 9500GT 512MB DDR2/128bit DVI/HDMI PCI-E (550/800) (chłodzenie pasywne). Czy będzie pasować do niej chłodzenie HeatPipe, i czy będą pasować śrubki od radiatora chłodzenia pasywnego (jeżeli ma). Do Heatpipe zgubiłem śrubki. Proszę o pomoc. :? PS.= Ups, pomliłem subfora, powinno być chyba w "Chłodzenie konwencjonalne" Edytowane 2 Lipca 2010 przez optima Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Nie odpowiem Ci na Twoje pytania. Zastanów się jednak jaki ma być sens zmiany chłodzenia? Karta ma pasywne, chcesz dać chłodzenie aktywne, po co? Aby było słychać, że komp pracuje? Poza tym GAINWARD'y / PALIT'y mają plomby gwarancyjne na chłodzeniu więc zmiana chłodzenia = koniec gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Ja bym nie ruszał fabrycznego radiatora, tylko dorzucił ewentualnie jakiś wentyl 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...