Skocz do zawartości
pedroz

własnie skręcam kompa (pierwszy raz)

Rekomendowane odpowiedzi

i mam pytanie. W komplecie z obudową (prostation) są jakieś plastikowe kwadraciki i podkładki pod śrubki. Z tego co widzę kwadracików (a własciwie sześcianów) nie potrzebuję, ale zastanawiam się nad podkładkami. Mam ich użyć?

Aha, system na P IV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i mam pytanie. W komplecie z obudową (prostation) są jakieś plastikowe kwadraciki i podkładki pod śrubki. Z tego co widzę kwadracików (a własciwie sześcianów) nie potrzebuję, ale zastanawiam się nad podkładkami. Mam ich użyć?

Aha, system na P IV.

Podkladki uzyj do srob ktore przykrecasz do tych wytloczen w blasze.

Te kwadraciki plastikowe, mozesz uzyc zeby w wiekszej ilosci miejsc przykrecic plyte, jest wtedy podparta w wielu miejscach, co przy wkladaniu kart rozszezen bardzo sie przydaje, zeby nie zlamac jej, na przyklad :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkładka między śrubę a płytę rozumiem? czy między płytę a dziury w obudowie? (głupio się pytam ale nie chce nic schrzanić)

aha, lepiej zamontować płytę i potem instalować cpu czy najpierw cpu/wentyl a potem płytę wkręcać do obudowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkładka między śrubę a płytę rozumiem? czy między płytę a dziury w obudowie? (głupio się pytam ale nie chce nic schrzanić)

Powiem Ci tak :

1- poloz plyte na scianke obudowy

2- poloz podkladke na plyte

3- wloz srube poprzez podkladke i plyte do nagwintowanej dziurki

Tak nic nie zchrzanisz :)

No i polecam jednak uzyc tez te kwadraciki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, lepiej zamontować płytę i potem instalować cpu czy najpierw cpu/wentyl a potem płytę wkręcać do obudowy?

Jak ci się uda wsadzić podkładkę między płytę a dziure w obudowie, to gratuluję - oczywiście ma być między śrubę a płytę.

Procesor po przykręceniu płyty, bo tak by ci tylko przeszkadzał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P zobatrzysz jaki bedziesz zadowolony jak zlozysz :P. Ja tam juz nie jednogo zrobilem dzisz przyszly mi do domku Celek 400 na Procompie (wie ktos jak to krecic??? chipset BXcell to jakis ALi sa zworki yba nimi sprobuje) i Duron 1000 uwaga na ........... ECS K7S5A ten drugi w ogle sie nie podnosi a w pierszym sie gosciowi grafika zwalila co za pech Riva TNT Diamonda 770tka pozadna maszynka!.:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak apropos: Ile kompów poskładaliście ?

W**** I JESZCZE TROCHE! przed chiwla zrobilem zdjecie tych co dzis do mnei przyszly. TO DZISJIEJSZA PARTIA :

Dołączona grafika

C***** jakosc nie bo ******* oswietlenie przez duze osiwtlenie traci wpizdu na jakosci bo to notebookowy WEBCAM.

(sam się prosisz o BANa :evil: jeszcze raz i wylatujesz red. Tweak.pl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrna co to jest ?

nic nie widac, to jakas paczka ??

:P to sa dwie obudowy rozjasnij monitor to zobatrzysz i dokladnie sie przypatrz :PPPPPPP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P zobatrzysz jaki bedziesz zadowolony jak zlozysz :P. Ja tam juz nie jednogo zrobilem dzisz przyszly mi do domku Celek 400 na Procompie (wie ktos jak to krecic??? chipset BXcell to jakis ALi sa zworki yba nimi sprobuje) i Duron 1000 uwaga na ........... ECS K7S5A ten drugi w ogle sie nie podnosi a w pierszym sie gosciowi grafika zwalila co za pech Riva TNT Diamonda 770tka pozadna maszynka!.:P

Jak Diamond V770 to Riva TNT2 :-) W drugim kompie u mnie działa jeszcze z chłodzeniem od Celerona :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...