ParyS Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Moj znajomy mial problem ktory moze dotyczyc wielu posiadajacych athlony chlodzone boxowym coolerem. Zakupil okolo rok temu palomino 1800+ i uzywal boxowego coolera. Temperatury maxymalne dochodzily do 60 stopni. Postanowil sprawdzic jak sie ma procek pewnego razu i sie zdziwil, ja zreszta tez. Po zdjeciu colera okazalo sie ze pad sie STOPIL w miejscu kontaktu z prockiem i splynal na boki jadra tworzac cos w rodzaju gluta z chipsetu na 8rda(+). procek i radiator zostaly dokladnie wyczyszczone z tego gowna plynem po goleniu adidas [tm] :-). po nalozeniu cieniutenkiej warstewki as3 temeratury magicznie spadly o 10 st. wniosek- jak macie zamiar uzywac boxowych coolerow - zdrapac pada i zaaplikowac jakas porzadna paste- obowiazkowo! Niestety nie mam zdjec, ale nie wygladalo to dobrze :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 zdrapanie gumy do żucia to podstawa - jednyny wyjątek na jaki sie natknąłem ostatnio to Cooler Master CI5-6C11B - miał paste silikonową białą zamiast gluta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 nic nowego nie odkryles, ale doceniam chec pomocy innym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Brawo Parys, tyle ze takie rozwiazanie polecamy juz od dawien dawna. Trzeba by to umiescic w FAQ chyba, bo i tak ciagle sie userzy o to pytaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 a na moim titanie chromeORB glut ladnie dzialal na tyle dobrze ze pasta nie zmienila temperatur ale wkoncu kosztowal 80pln ,a skoro wiatrak padl po pol roku to przynajmniej glut byl solidny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...