andrew777 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) np. Fortron FSP400-60GHN Lepiej trochę dołożyć i kupić zestaw na am3. Wydajniejszy i bardziej przyszłościowy. Edytowane 6 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teglo Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 no patrzalem na allegro i za 80zl mozna go dorwac... a co z prockiem jaki najlepiej??? wiesz co dawaj na gg 12475748 wiesz troche sie znam ale nie do tego stopnia... o co chodziło z tym ,,am3'' ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Moim zdaniem nie warto inwestować w 775, więc na pomoc z mojej strony w wyborze proca pod 755 nie licz. AM3 czyli obecnie najnowszy Socket dla procesorów AMD. Edytowane 6 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teglo Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 jak wspominałem ze zabardzo sie nie znam... o co chodzi z tym ''am3'' i ''775'' ??? amd a mi potrzeba intel... wez jak mozesz wbij na gg i napisz do:12475748 sie lepiej gada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 No i wybrałem się dziś do proline jak i do komputronika,.. że o Sferis nie wspomnę. Oczywiście są spore problemy z zamówieniem GoodRAM 2x2GB, ale to poszukam w innych sklepach. Sprawa wygląda tak, ze odradzali mi i w proline i w komputroniku (choć tu mówili że są porównywalne) zakup Radka 4890. Upierałem się, że z tego co wiem np z tego forum, to raczej się mylą, i facet z komputronika troche skapitulował, a ten z proline zapierał się jak mógł. (pewnie miał za dużo GTX 260 na magazynie - polecał Gainward) I tutaj moje pytanie do was, procesor wybrany, pamięci też, zasilacz również i płyta główna. Mam teraz 2 problemy - po pierwsze karta grafiki --> podobno te radki trudno dostać, bo wszyscy produkują już serie 5xxx. nVidii jest dużo więcej. Czy upierać się by sprowadzono mi np tego radka: Radeon 4890 HIS 1GB HDMI&DVI (PCI-E) iCooler x4 Link Czy przystać na GeForce 260 GTX np Gainward SC lub Palit. Sprawa która wyszła dziś to obudowa. Podiadam raczej "średniej" klasy obudowę - mianowicie Tracer tro-626. Koleś w Komputroniku doradzał jej zmianę, bo 'wszystko się ugotuje' . Zmieniać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Jeżeli chodzi o budę to warto zmienić na coś lepiej wykonanego i z lepszą wentylacją. GTX 260 jest słabszy od HD4890. Powiedz, że nie chcesz GTX. I, że jak mają problem z tym to kupisz w innym sklepie. Edytowane 7 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Która obudowa będzie odpowiednia, a zarazem nie droga, bo nie ukrywam, nie przygotowywałem się na to :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 np. CM Elite, SilentiumPC Gladius, Sharkoon REBEL9 ECO... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) lepiej brać: 1. XFX Radeon HD4890 1024MB DDR5/256b T/D PCI-E cena 680 zł 2. Gigabyte Radeon HD 4890 SuperOC, 1GB DDR5 cena 740 zł 3. Radeon 4890 HIS 1GB 2xDVI (PCI-E) cena 719zł 4. Sapphire VP nigdzie nie moge znaleść.. :/ ?? Edytowane 8 Stycznia 2010 przez HellGoat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ja bym brał XFX, ponieważ jest najtańszy. Poszukaj opinii o tych kartach w temacie o HD4890. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zamówiłem zestaw - ma do mnie dojść w piątek, bądź sobotę. Będzie on wyglądał tak: AMD Phenom II X4 955 Black Edition s.AM3 BOX Gigabyte GA-MA770T-UD3P PCI-E s.AM3 GoodRam 2x2GB DDR3-1333 Dual Chanel CL9 HIS Radeon 4890 i-cooler Chieftec (GPS-550AB-A) 550W bulk SilentiumPC Gladius GD-400 Pure Black Mam nadzieję że dokonałem dobrego wyboru, i ten sprzęt będzie mi długo służył. Dziękuje wam za pomoc w doborze sprzętu, a w szczególności andrew777. Nareszcie koniec myślenia nad kupnem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Było trzeba kupić x4 925 lub 965 i inny zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 a ten zasilacz jest słaby? Chciałem wcześniej OCZ ModXstream 500W, ale zdecydowałem się w końcu na tego, czemu powinienem go zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Bo OCZ jest mocniejszy - 36A na 12V do 30A Chiefteca, cichszy i ma do tego odpinane kable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udało mi się dokonać zmiany zamówienia na wspomnianego OCZ ModXStream Pro OCZ500MXSP-EU 500W. Dzięki za szybką radę. Teraz pozostaje czekać na części. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 przepraszam za dublowanie posta, ale mam pytanie, dowiedziałem się właśnie, że tego zasilacza nie ma, i długo nie będzie :-/ (ah ten proline) Zaproponujcie jakiś w zamian, o takich parametrach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Corsair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Starczy ta 450? NIe lepiej 500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 (edytowane) Sorry że tak pytam, ale nie chciałbym mieć na styk zasilacza. Więc, powiedz, czy on gwarantuje mi bezpieczną pracę na komputerze, i w czasie grania? Czy lepiej czekać na OCZ lub szukać po innych sklepach? Edytowane 29 Stycznia 2010 przez HellGoat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 (edytowane) Ten Corsair będzie ok. Edytowane 29 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Sorry że tak pytam, ale nie chciałbym mieć na styk zasilacza. Więc, powiedz, czy on gwarantuje mi bezpieczną pracę na komputerze, i w czasie grania? Czy lepiej czekać na OCZ lub szukać po innych sklepach?Looknij w mój sig - prawie podobny konfig i Corsair spokojnie daję radę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dzięki wam bardzo za szybką pomoc :) Części zamówione, odbiór we wtorek. Zdecydowałem że nie będę dawał zarobić i sam postaram się złożyć wszystko do kupy :) W razie jakiś problemów będę pisał :) Najbardziej chyba boje się instalacji procesora na płycie głównej, by czegoś nie złamać :/ Jakieś rady dla początkującego? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Google, youtube, nic na sile, skladaj nawet i 12 godzin, patrz po 5 razy, poznaj podzespoly :P I nic nie zrobisz zle :D btw gdzie brales ze za zlozenie chcieli money ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellGoat Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Proline i Komputronik - proline 35zł, komputronik 100zł (po negocjacjach zeszli z łaski do 50zł) Postanowiłem że sam postaram się go złożyć, bo sam proces musi być dobrą zabawą. (o ile się czegoś nie uszkodzi :P ) Edytowane 30 Stycznia 2010 przez HellGoat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 W np. esc za darmo składają. Żeby dać 100zł za złożenie trzeba być debilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 komputronik 100zł (po negocjacjach zeszli z łaski do 50zł) W takim razie miałeś do czynienia raczej z niepoważnymi ludźmi, głupio się robi czytając takie wypowiedzi, szczególnie, że ludzie tacy jak w Twoim salonie psują reputację poważnej firmy. Generalnie sklepy Komputronika dzielą się na dwie grupy: salony firmowe oraz frenczyzowe. Te pierwsze z racji nie posiadania serwisów na miejscu muszą zlecać montaż zestawu w centrali co rzeczywiście kosztuje 50pln i jest ustalone od dawien dawna. Druga grupa są to firmy niezależne mające podpisaną umowę handlową z Komputronikiem i niestety mają wolną rękę do wyceny swoich usług. Jeśli o mnie chodzi to zasada jest prosta: kupisz sprzęt - montaż gratis, kupisz oprogramowanie - instalacja gratis (z systemem włącznie), usługi odpłatne dotyczą jedynie ingerencji w sprzęt/oprogramowanie nie kupione u Nas bądź mus kolejnej instalacji bo np klientowi "się wysypało" po jakimś czasie użytkowania. Przykro mi, że natknąłeś się u Siebie na taką a nie inną cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1910 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się do tego który już jest. Posiadam taki zestaw: Procesor- Pentium Dual Core E5200 Chłodzenie - Scythe Katana 3 Płyta głowna - Asus P5Q SE socket 775 Karta grafiki - Galaxy 9800GT 512MB Low Power Dysk twardy - Seagate 320GB Pamięci - OCZ 2x2GB PE 800 Obudowa - Antec Three Hundred + 2x Fander120mm Zasilacz- Enermax 425W pro82+ Zastanawiam się nad zmianą zestawu na AM3 albo 1156 Tzn. chciałbym sprzedać i zakupić procesor, płytę główną i pamięci. Czy to dobry pomysł i czy dużo zyskam na wydajności? Zestaw na AMD3 chyba bardziej opłacalny jak myślicie? Prosze o opinię Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ile masz do wydania i do czego używasz komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1910 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Komputera używam głównie pracując w Corelu , ale jak każdy lubię sobie pograć , internet i obejrzeć jakiś film w rozdzielczości FULL HD. Ile mogę przeznaczyć? Wszystko w zależnośći za ilę sprzedam podzespoły tzn. procesor, płytę główną i pamięci. Około 1000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...