Skocz do zawartości
HitcH

Prawie zestaw do 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcę wymienić swojego wysłużonego lapka lenovo na jakiegoś stacjonarnego i potrzebuję kilku części. Jako że nie siedzę w temacie od dość dawna chcę się Was poradzić.

Mam ok. 2000zł (+/- 150zł) i potrzebuję:

Karta graficzna,

Procek,

Ram,

Zasilacz

Płyta główna.

Dysk i obudowę posiadam :)

A i dodam, że musi to uciągnąć monitor 22" i obowiązkowo mieć HDMI i dawać radę z Full HD ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A patrzyłeś w zestawy polecane ?

Procesor : AMD Phenom II X2 555 Black Edition C3 - 405 zł

Chłodzenie Procesora : Zalman CNPS10X Performa - 130 zł

Płyta Główna : ASRock M3A770DE - 249 zł

RAM : 2x GoodRam 2GB 1333MHZ - 398 zł

Karta Graficzna : Asus Radeon HD5770 1GB CuCore - 669 zł

Zasilacz: BeQuiet PurePower L7 430W - 199 zł

Napęd : Samsung SH-223L SATA Lightscribe - 99 zł

Wychodzi około 2150zł - więc jak powyżej 2k nie możesz dać, to weź póki co 2GB ramu w jednej kostce...

Edytowane przez Wreq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak będzie trochę lepiej

Procesor:Intel Core i3-530 /2.93GHz, 4MB, LGA1156, BOX/469 złPłyta główna:AsRock P55DE3 /intel P55, DDR3 1600, GLan/299 złWentylator:SilentiumPC Spartan HE92369 złPamięć RAM:G.Skill 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 ECO439 złKarta graficzna:Asus Radeon HD4870 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI569 złNagrywarka DVD:Samsung SH-S223C SATA (black)99 złZasilacz:Corsair 400W [CMPSU-400CXEU]210 zł

Mocniejszy procek i grafika jednak lepiej przystosowana do wyższych rozdzielczości (szyna 256-bit).

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, jeśli piszecie że 400W wystarczy to ok, bo mam zasilacz 500W tylko teraz nie pamiętam jakiej firmy (w każdym razie 1,5roku temu kupowałem i była to dosyć znana i dość droga firma).

A, i nie lepsza będzie nvidia? Miałem Radeona w starym PC (x1950Pro) i kurde, ich sterowniki to porażka była :<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi