Shakell Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Witam, mam w tej chwili niemały problem z działaniem (a raczej niedziałaniem) mojej sieci domowej. Składa się toto z tplinka td 8840 oraz dlinka dir 300 (z dd-wrt), a teoretycznie obsługiwać powinno neozdradę. Sieć ustawiona raz, z tplinkiem w roli modemu oraz rozdzielającym direm działała sobie od dawna w 100% poprawnie, do czasu aż w pobliżu uderzył piorun. Cały sprzęt był włączony, ale szczesliwie padło tylko mobo w kompie. Problem pojawił sie kiedy chciałem na drugim - nieuszkodzonym kompie skorzystać z neta. Obydwa urządzenia działają, diodki wesoło się świecą, do obu można się podłączyć przez przeglądarke, a mimo to tplink ma ewidentne problemy z połączeniem - miga się diodka adsl, potem przełącza się w alarm, znowuz adsl, i tak w koło Macieju. Sprzęt był resetowany, na nowo wpisywane w dirze hasło dostępowe do neo... Nic nie pomogło - jak nie chciał się łaczyc, tak dalej nie chce. Dodam że standardowy neostradowy sagem fast działa najnormalniej w świecie. Ma ktos pomysł co mogło sie przydarzyc tplinkowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 A sprawdzałeś samego TP-Linka bez podłaczonego do niego D-Linka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Pewnkiem coś padło w TPLinku, u mnie jak walnął piorun koło domu "posadziło" 4 switche LAN w ADSL-ce i kartę sieciową w komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 tp-link na pppoe daje to samo co na bridge - czyli kilka chwil migania sie adsl, przełączka na alarm, znowu miganie i tak w kółko. Tylko naprawdę dziwi mnie to ze tplink wydaje sie byc w 100% sprawny - wszystko swieci sie jak choinka, dostep przez przegladarke jest, a polaczyc sie, nie polaczy za nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) Ewidentnie padnięty modem adsl w tp-linku jeżeli nie potrafi złapać jakiejkolwiek synchronizacji, gdy inne modemy łapią go. btw. ustaw synchronizowanie w adsl(g.dmt), i sprawdź co się dzieje. Edytowane 5 Lipca 2010 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) tp-link na pppoe daje to samo co na bridge - czyli kilka chwil migania sie adsl, przełączka na alarm, znowu miganie i tak w kółko. Tylko naprawdę dziwi mnie to ze tplink wydaje sie byc w 100% sprawny - wszystko swieci sie jak choinka, dostep przez przegladarke jest, a polaczyc sie, nie polaczy za nic. Jeśli masz taką opcję, to sprawdź jeszcze tego tp-linka u kogoś kto ma neo (tylko przypadkiem nie na swoim loginie i haśle)... Edytowane 5 Lipca 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...