orlontko Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Witam Nadszedł czas aby pokazać moje boje z AC i wyciszaniem a więc zaczynamy: Najpierw zacznę od podziękowań dla osób bez których praktycznie wyciszanie kompa by nie powstało a więc jedziemy: Wielkie Podziękowania dla: Slow-a który po 1-e sprzedał HR-01 :] za cenę bardzo okazyjną :] już jakiś czas temu, oraz za szukanie po sklepach zagranicznych zapinki na Socket 478 do HR-01 (w pl ja pisałem i ani angela ani mcs nie mieli na stanie :( ) Maniakalnego za zamówienie zapinki (S.478) do HR-01 aż z Tajwanu :P Zenfist-a który już dawno, dawno temu polecił mi chłodzenie do HDD Silnet maxx 2.0 jak cichy zasilacz z odpinanymi kablami (widoczny w podpisie :) ) Komp jak w podpisie tyle że na CPU już siedzi HR-01 Koszt wyciszania: HR-01= 120zł (Z przesyłką) Zapinka do HR01= 27zł (Z przesyłką) Chłodzenie na dwa HDD Silentmaxx 2.0 = 379zł (Z przesyłką) Chłodzenie karty graficznej Zalman Zm-NB47J = ok15zł (w komputronik-u sklep na miejscu) Pasta termoprzewodząca= AC 15zł a Teraz to na co Tygryski czekają najbardziej tak wyglądało to pod koniec roku 2007 [proszę się nie przerazić :P] (wiem ze burdel w kablach :) ) No to teraz czas na Fotosy jak to jest dziś zrobione zdjęcie jak wygląda w środku Miał być jeszcze robiony bok ale puki co go nie będzie bo nie mam czasu na to... Cisza wg. mnie jest bardziej niż zadowalająca :) TO by było na tyle Pozdrawiam Orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Naprawdę się nie wstydzisz pokazywać tego ciach!lnika który uważasz za swoją jednostkę? Sam mam starą obudowę ale to nie powód żeby nie próbować ogarnąć kabli i kurzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Priorytetem była cisza, nie wygląd ale co do kurzu to faktycznie mogłeś wyczyścić, chociaż pod fotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 co do kurzu czyszczone było 2 tygi temu nie chciało mi się dzisiaj :) latać z odkurzaczem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 W takim razie szkoda czasu na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 120zł. za HR-01 to okazja? Raczej przepłaciłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 (edytowane) Hm... Kupowanie chłodzenia za cenę 2 3 4x wyższą niż wartość sprzętu to albo fetysz, albo choroba. Komputer kurzy ci się tak mocno w przeciągu 2 tygodni? Na twoim miejscu zrobiłbym coś z tym fantem. Jakieś filtry p-kurzowe albo sprzątnięcie pokoju :? Edytowane 17 Lipca 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 a ja go docenie Kazdy ma swoje kredki i maluje to co mu sie podoba :) mowił cisza wiec ją ma :) nawet na stare czesci mozna takie cÓdo załozyc Czemu by nie :) Tylko tak dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...