viewioor Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Witam forumowiczów! Mam duży problem i bardzo proszę o pomoc! Mam problem z grafiką w moim laptopie (ATI Radeon X1300, 1gb RAM, IntelCore 2 Duo 2Ghz, Windows 7). W czasie kiedy włączona jest jakaś gra (spełnia wymagania sprzętowe) wszystko chodzi płynnie, nie ma problemów ze stabilnością, jednak co kilka sekund na ułamek sekundy ekran robi się cały czarny. Mam najnowsze sterowniki do karty, testowałem też poprzednie. Zauważyłem także, że chwilę po zmianie sterownika na nowszy lub starszy problem nie występuje, jednak po 1-2 minut komputer wyłącza się. Co powinienem zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Rozkręcić i wydmuchać kurz z chłodzenia+ nałożyć nową pastę termo na początek. Albo wcześniej dobrać sterowniki najbardziej optymalne dla X1300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viewioor Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Nie mogę znaleźć żadnych lepszych sterowników. Czy może być to też kwestią systemu operacyjnego? Może te drivery słabo współpracują z siódemką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Nie wiem - dawno temu miałem ATi. Żeby wyeliminować problem chłodzenia ściągnij GPU-Z - chyba że X1300 nie ma czujnika temperatury. Wtedy pozostaje test pt. startujemy z grą na zimnym sprzęcie - 2-3h totalnie wyłączony w chłodnym pomieszczeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viewioor Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...