Roxas Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) Bedzie dobry Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 pod procek Pentium Dual Core E2160 który mam zamiar podkręcić najbardziej ekstremalnie jak się tylko da (czyli na pewno coś koło 3 GHz wzwyż.) Czy to chłodzenie będzie odpowiednie a przy tym ciche? Edytowane 5 Lipca 2010 przez Roxas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Poszukaj na necie testow. Google jest wielkie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Stary Freezer 7 Pro wytrzymywał na 1.45 3200MHz E4300. Wtedy nie było to ani głośne ani wydajne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxas Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 No ale mimo by było tutaj zobaczyć jakieś polecenie... jeśli nie to to co kupić do chłodzenia pod OC tego procka co najmniej do 3.4 ~ 3.6 GHz... Jutro... w sumie już dzisiaj późnym południem zmierzam do sklepu. I wchodzi tylko w grę chłodzenie konwencjonalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Więcej niż 3.4GHz na co dzień nie osiągniesz na dobrej płycie i chłodzeniu dużo lepszym niż Freezer także zapomnij o 100% OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxas Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Więcej niż 3.4GHz na co dzień nie osiągniesz na dobrej płycie i chłodzeniu dużo lepszym niż Freezer także zapomnij o 100% OC. 3.4 to moja minimalna granica, i zaczynam widziec ze na fryzjerze jej nie uciagne wiec zastanawiam sie nad Mugenem lub Ninja teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 (edytowane) 3.4 to moja minimalna granica, i zaczynam widziec ze na fryzjerze jej nie uciagne wiec zastanawiam sie nad Mugenem lub Ninja teraz. Wydaje mi się że jest to mało opłacalne rozwiązanie. Dopłata do mugena względem freezera to ok 100zł, a i tak nie masz żadnej gwarancji że Twój egzemplarz zrobi na tym chłodzeniu te 3,4GHz. IMO lepiej sprzedać procek który masz (blisko 100zł powinieneś za niego dostać), kupić tego freezera (lub lepiej CM TX3) a zaoszczędzone 100zł dołożyć do sporo szybszego (zegar w zegar) E5200, którego na allegro spokojnie kupisz poniżej 200zł, a jeśli trafisz na dobry egzemplarz to spokojnie na tym chłodzeniu osiągniesz 4GHz a może i nawet więcej. Edytowane 6 Lipca 2010 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 3.4 to moja minimalna granica, i zaczynam widziec ze na fryzjerze jej nie uciagne wiec zastanawiam sie nad Mugenem lub Ninja teraz. Żyj dalej w świecie marzeń. Ograniczeń sprzętu nie przeskoczysz także powodzenia z kręceniem na co dzień 3600MHz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Jeśli chcesz kupować chłodzenie pod s.775 to na allegro co jakiś czas są ninje za ok 70 - 90zł z zapinką na s775. Obecnie najtańsza jest ta. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Mam freezera 7 i na e2140 na 3.2 ghz 1.37-1.4 jest głośno w stresie bo przekracza 70 stopni a moja płyta wtedy daje max ile da radę wentyl i leci 2600+ rpm. Nie licz na super oc, 3.0 1.28V bez problemów daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam. Mam problem. Mam procesor E4400 i AC Freezer 7. Rozkrecilem obudowe i zauwazylem ze wiatrak na radiatorze nie dziala. Da rade kupić sam wiatrak?? Jezeli tak to gdzie i za ile? I co to za wiatrak jest? Szukalem w necie to znalazlem tylko 120mm i 80 mm a ten jest tak jakby 100mm. HELP!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 (edytowane) To jest 92mm, i jest tego pełno. Inna sprawa że dokładnie takiego samego raczej nigdzie nie dostaniesz i by zamontować taką zwykłą 92mm na tym chłodzeniu będziesz potrzebować opasek zaciskowych. Edytowane 21 Lipca 2010 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 heh... taki tam syf był ze wiatrak nie miał siły ruszyć :P Dolałem troche oleju kujawskiego xD i od razu zaczał smigac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...