Skocz do zawartości
Neo_x

Jak nagrac nero plyte Overburning??

Rekomendowane odpowiedzi

Siema... mam taki problem.. mam plik 703 mb.. i powiedzcie mi jak go nagrac za pomoca overburning w nero?? dxukslrm we wszystkich opcjach i nic ciekawgo nie znalazlem :

THX :)

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bardzo rozumiem...

File -> Preferences -> Expert Features -> Enable Overburn i jedziesz: albo się uda, albo nie - "Use this option at your own risk!".

Ja tak raz smażyłem i się udało, ale nie pamiętam ile więcej chciałem upchać... Mało tego, zwykła stara "wieża" odtwarza mi płytę audio zoverburningowaną (bosz, co za słowo!) na ponad 700mb..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze musisz dodac ilość minut: bodajze na 99 minut i chyba 57 sek, ale moge sie mylic. wejdz na cdrinfo.pl tam jest all opisane.. 

nie musi byc 99, tam ustala sie limit powyzej jakiego nie ma pozwolic wypalac, przyjelo sie 99 bo ladnie wyglada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kratora wylacz

wez plik--preferencje--ustawienia zaawansowane-- i tam ustwaiasz ze moze nadpalac wpisz sobie 90 minut wylacz i wlacz nero i sprubuj a jak i bedziesz nagrywaj tto wez pojedyncza sesja i wna zakladce zapis przelacz na Disc - at -once czy cos takiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam bym chyba tego nie znalazl w nero :P THX All :) W alcocholu poprostu wybierasz plik ktory ma sie nagrac i sie nagrywa :) a tutaj jeszcze trzeba pogrzebac ;)

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierze się to stąd że płyty mają zwykle około 703 MB i fakt czy trzeba uzyć overburningu czy nie zależy już tylko od tego jaką dokładnie płyta ma pojemność. Gdybys dorzycił jeszcze kilkasek KB to normalnie już by pewnie nie wypalił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest 703 MB to płyta się nagra bez over... tylko przy nagrywaniu wyskoczy pytanie czy nero ma zamknąć płytkę przy zapisie. tak przynajmniej jest u mnie.

no wlasnie nie :P matrix reaktywacja bez overburningu nie chce sie nagrac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest 703 MB to płyta się nagra bez over... tylko przy nagrywaniu wyskoczy pytanie czy nero ma zamknąć płytkę przy zapisie. tak przynajmniej jest u mnie.

no wlasnie nie :P matrix reaktywacja bez overburningu nie chce sie nagrac :P

mam wlasnie podbny problem mam teke flimy które za chiny nie chca sie nagrac np cube2 lub blade 2 ciegle pala sie w tym samym miejscu. jakies zabezpieczenia??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do k2...

co znaczy "palą się ciągle w tym samym miejscu" - bo co prawda ja mam inny model teac'a ale w moim był błąd w sofcie - po aktualizacji przeszło. Generalnie zatrzymywał się i [gluteus maximus] - nawet nie dało się wyjąć płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi