Skocz do zawartości
LPKorn3324

Moja strona na "czarnej liście" Google

Rekomendowane odpowiedzi

+- tydzientemu wchodząc na moją strone stalker.miastogier.pl zobaczyłęm, że firefox nie chce mnie na nią wpuścić (czerwony ekran, ostrzezenia itp). Z tego co póki co rozkminiłem strona rozsyła jakiś podejrzany kod/oprogramowanie stąd reakcja google. Sek w tym , że od tygodni/miesięcy nic na niej nie robiłem, więc musi to być sprawka kogos innego. Nie mniej doradzcie mi co powinienem teraz zrobić, jakie kroki mam przedsięwziąć żeby wyrzucić jakieś świństwo ze strony i zeby google zdjęło mnie z listy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, trochę tragikomiczne jest to, że od pewnego czasu z racji migracji konta na serwerze, reorganizacji serwisu pod jaki podlegam dostępu do serwera nie mam :/ ale powinien być może jutro/pojutrze. Mam szukać czegoś konkretnego? Bo to jest php-fusion spoooro plików tam siedzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro migrowałeś z serwera na serwer to pewnie prawa dostępu do plików masz za "lekko" ustawione. Zapewne przenosiłeś stronę ręcznie poprzez kopiowanie plików na ftp, tego problemu nie ma używając SSH i odpowiedniej komendy do pakowania plików wraz z prawami dostępu na poszczególne podkatalogi i pliki. jak masz dostęp do plików źródłowych to spytaj usługodawce czy może dać Ci dostęp SSH ( googluj jak używac tego ) a jak powie że nie da poproś go o spakowanie całego katalogu portalu wraz z prawami dostępu + plik bazy

Edytowane przez DonB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym przenosisz pliki , poprzez TC? Jeżeli tak, to zdarza się dość często że dostaniesz bonus na serwer. Swoją drogą, ActiveX , to ciekawa sprawa, musisz o tym poczytać w necie, za małego skilla mam w ActiveX :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi