LPKorn3324 Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 +- tydzientemu wchodząc na moją strone stalker.miastogier.pl zobaczyłęm, że firefox nie chce mnie na nią wpuścić (czerwony ekran, ostrzezenia itp). Z tego co póki co rozkminiłem strona rozsyła jakiś podejrzany kod/oprogramowanie stąd reakcja google. Sek w tym , że od tygodni/miesięcy nic na niej nie robiłem, więc musi to być sprawka kogos innego. Nie mniej doradzcie mi co powinienem teraz zrobić, jakie kroki mam przedsięwziąć żeby wyrzucić jakieś świństwo ze strony i zeby google zdjęło mnie z listy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Zobacz pliki na serwerze - na pewno któryś został zmieniony. Rzuciłem tak na szybko okiem do źródła głównego pliku i poza png-hack.js nie widziałem tam nic wartego uwagi. Była to jednak tylko ramka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 ok, trochę tragikomiczne jest to, że od pewnego czasu z racji migracji konta na serwerze, reorganizacji serwisu pod jaki podlegam dostępu do serwera nie mam :/ ale powinien być może jutro/pojutrze. Mam szukać czegoś konkretnego? Bo to jest php-fusion spoooro plików tam siedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Nie znam układu PHP-Fusion, ale zapewne ustrojstwo upchało się w index.php lub strony, która jest przez niego ładowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DonB Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 (edytowane) skoro migrowałeś z serwera na serwer to pewnie prawa dostępu do plików masz za "lekko" ustawione. Zapewne przenosiłeś stronę ręcznie poprzez kopiowanie plików na ftp, tego problemu nie ma używając SSH i odpowiedniej komendy do pakowania plików wraz z prawami dostępu na poszczególne podkatalogi i pliki. jak masz dostęp do plików źródłowych to spytaj usługodawce czy może dać Ci dostęp SSH ( googluj jak używac tego ) a jak powie że nie da poproś go o spakowanie całego katalogu portalu wraz z prawami dostępu + plik bazy Edytowane 6 Lipca 2010 przez DonB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 ok mam juz dane do ftp; norton pokazuje coś takiego: Norton Safe Web, from Symantec - report for miastogier.pl HTTP Malicious Javascript Heap Spray BO niestety poza nazwą nic mi to nie mówi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DonB Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 czym przenosisz pliki , poprzez TC? Jeżeli tak, to zdarza się dość często że dostaniesz bonus na serwer. Swoją drogą, ActiveX , to ciekawa sprawa, musisz o tym poczytać w necie, za małego skilla mam w ActiveX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...