Puffy Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Mam takie pytanko.Czy nie bardziej się opłaca zmienić system pliczków z Fat32 na Ntfs bo rpzecież mniejsza możliwość wystąpienia bad-ów gęstszy zapis czyli mniejsza praca głowic a wiec i mniejsze zużycie dysku.Co jak sądzicie?Teoretycznie chyba mam rację zresztą FAT32 to już porzeżytek a przy dzisiejszych wydajnościach dysków to chyba mała różnica FAT czy NTFS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 w sumie ciekawe pytano .. ja jakos tak nie jestem przekonany do konca do ntfs-a owszem mam jedna partycje na ntfs tam trzymam dane które chce ukryc przed innymi :) ale reszta dysków na fat ... jak to jest z wydajnoscia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Podobno pakuje ntfs na starcie 32 MB do pamieci ram jakichs swoich sterow do obsługi tego rodzaju systemu plików czy to też prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 na temat wydajnosci byl obszerny art a gdzie ... to nie pamientam.. ;-) po krotce przy kopiowaniu duzej liczby malych plikow ntfs wymieka ze wzgl na kopiowane info o prawach dostepu itp = wiecej skokow glowicy -> przy dysku z szybszym czasem dostepu jak mi sie wydaje roznice powinny sie zacierac jednak wciaz z przewaga dla fata reszta testow jakos tak remis jesli chodzi o wydajnosc z lekkka przewaga dla ntfs ja postawilem na ntfs dla sys i faty na dane i gry nie chce mi sie mowic dla czego bo ide spac hyhy ;-) Pozdro the truth is out there :!: hehe 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flix Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Kto hasa na Osiolku lub DC wie ze NTFS rulzz. Komp sie moze resetowac, moga wylanczac prad a nie zginie ani nie spiepszy sie zaden pliczek. Po przekonwertowaniu wszystkich partycji na NTFS ani razu nie bylo mi dane ujrzec ekranu scandisc'a :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hmm .. o to niewątpliwa zaleta .. :) moze sie skusze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ja mam wszystko na NTFS i nie narzekam- fakt- nigdy jak dotąd nie widziałem ekranu Scan Diska- a to cholerstwo potrafiło pokasować mi niedociagnięte pliki, a ciągle anulować Scan przy starcie systemu się nie chce- polecam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...