Skocz do zawartości
DaOV

Jak Uruchomić komputer z wyłączoną opcją Cool'n'quiet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem:

Postanowiłem podkręcić troszkę mojego 8750 Black edition bez zmiany napięci ponieważ moja płyta główna nie ma opcji Vcore a ja na nową nie mam pieniędzy :/. Szyna z 200 na 217 wkręciła sie jest wszystko stablne temperatury mają jeszczę rezerwę, ale jak próbuje dać jakiekolwiek większe taktowanie to przed tym ekranem z paskiem ładowania windows włącza się POST error costam Please re-setting CPU frequency czy jakos tak. Wiem, że jest to wina opcji Cool'n'quet, jak ją ustawię z auto na disable to przy włączaniu faktycznie widac że proc dalej się kręci, ale po przejści ekranu z paskiem ładowania ekran robi się czarny i kaplica, nic się nie dzieje.

1)Jak Uruchomić komputer z wyłączoną opcją Cool'n'quiet

2)Czy jest jakis sposób na odblokowanie Vcore na płycie qłównej

Dodam, że w opcjach zasilania mam w domu/biórze czyli tam nie należy doszukiwać się przyczyny

Mój sprzęt:

Zasilacz 400W Tracera (nie pisać mi żebym zmienił)

Płyta główna Gigabyte GA-M61PME-S2P

Proc AMD Athlon 7850 Black Edition

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi