darkwitch Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2010 Witam, Postanowiłem złożyć Media PC (a właściwie rozdzielić obecnego kompa na kompa do pracy i do zabawy), który z założenia będzie: - podłączony na stałe do LCD (a w przyszłości dodatkowo rzutnik) - służył do oglądania filmów (mkv, BluRay) - służył do grania we wszystko w co sie da w FullHD - służył jako tuner TV + nagrywanie z TV (opcja) Do MediaPC planuje: Obudowa SilverStone Grandia GD05 Intel Core i5 750 (a może lepiej Intel Xeon X3440 ?) 2x2GB ramu (jakiego ?) płyta mATX z dobrym chłodzeniem i niezłym audio (jaka ?) naped i hdd posiadam docelowo jakas topowa grafa (hd 5870 np) Windows7 Home Obecnie posiadam: E8200 @ 3.2Ghz 2x2GB Mushkin Asus P5K-E WiFi 8800 GTS 512MB 2x 250GB + 1x 1.5TB dyski Zasilacz Corsair HX520 Chłodzenie będzie custom, bo zależy mi na niskim poziomie hałasu. Do media PC póki co użyje posiadanego 8800GTS, a zamiast tego coś pasywnego z 2x dvi do kompa do pracy. Chce również użyć Corsaira HX520, więc potrzebuje coś cichego(!!) i 'mniejszego' na zastępstwo (komp do pracy nie bedzie miala silnej grafy, wiec wydaje mi się, że można zjechać do 400W). 1. Który proc w tych okolicach cenowych? 2. Jaka płyta i pamięci będą dobre i kompatybilne(!), bez zbędnych wodotrysków podnoszących cenę. 3. Podkręcanie jak najbardziej wchodzi w gre 4. Jak jest z wbudowanym audio ? W ofertach płyt na H55 używają conajmniej 4ch chipów, którykolwiek się nadaje żeby podpiąc pod zestaw hifi ? czy od razu założyć dedykowaną kartę dźwiękową ? Z góry dziękuja za pomoc i uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...