Skocz do zawartości
Slayer

Formaty plików- *.asf i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytania propo tych plików. Zauważyłem, że cześć z nich np. film w tym formacie, nie można przesuwać do określonych miejsc czasu trwania. 1. Da się to obejść?

2. Czy jeżeli nie ma głosu w filmach, to trzeba zainstalować starszy DVIX czy może jest inna niż ta możliwość?

3. No i jaki jest waszym zdaniem najleprzy odwarzacz plików filowych?

4. Jeżeli z jakiś względów napisy nie pasują do filmu, jest jakaś opcja, która mogłaby je dopasować?

5. Czy błędy kompresjii( piksele, kwadraty itp..) da się czymś zmniejszyć/ wyeliminować to zjawisko?

Pozdro!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zpowodowane jest to tym że możesz przesuwać tylko na klatki kluczowe. Musiałebyś przekompresować film tak aby np co 25 klatka była kluczowa to byś mógł przewijać co sekunde ale zwiększyło by to objętość filmu. Najczęściej klatki kluczowe są co 250 klatek.

2. Jak znajdziesz kodek wma (windows media audio) odzielnie to nie będziesz musiał instalować starego divxa, ja na razie tego kodeka samego nie widziałem.

3. Subedit Rulezzz

4. Subedit Rulezzz

5. Da się tylko zależy jak dużo filmu jest zepsute bo jak klatki między klatkami kluczowymi to da się odtworzyć te klatki w części jak klatka kluczowa to już nic nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytania propo tych plików. Zauważyłem, że cześć z nich np. film w tym formacie, nie można przesuwać do określonych miejsc czasu trwania. 1. Da się to obejść? 

2. Czy jeżeli nie ma głosu w filmach, to trzeba zainstalować starszy DVIX czy może jest inna niż ta możliwość? 

3. No i jaki jest waszym zdaniem najleprzy odwarzacz plików filowych?

4. Jeżeli z jakiś względów napisy nie pasują do filmu, jest jakaś opcja, która mogłaby je dopasować?

5. Czy błędy  kompresjii( piksele, kwadraty itp..) da się czymś zmniejszyć/ wyeliminować to zjawisko?

Pozdro!!!!

1. Klatki kluczowe. Przekodowac.

2. Sprawdzic czy sie nie zaktualizuje kodek podczas odpalania w WMP (chociaz nie tylko), divx 3.x wrzucic, zainstalowac Windows Media Tools. Jest tez jeszcze pare kodekow ktore sie przydaja i raczej WMP nie pobierze ich.

3. Windows Commander podglad F3, VPlayer (zalety: napisy, poprawianie napisow, przewijanie klawiszami oraz suwakiem na pelnym ekranie).

4. Patrz wyzej, jest edytorek

5. Skorzystac z softu do naprawianie.

Chyba wiekszosc rzeczy znajdziesz na www.cdrinfo.pl oraz www.mp4.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi