smagal jr. Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 witam, posiadam taki oto sprzet: procek: Athlon X2 3800+ pamięć: 3gb ddr2 kingston grafika: sapphire radeon HD4830 mam duzo filmow na komputerze w rozdzielczosci 1080p ale tną się. podobnie filmy w takiej rozdzielczosci na youtubie. chodzą poklatkowo. czego to moze byc wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 Sterowników, odtwarzaczy lub dekoderów (kodeków). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 (edytowane) witam, posiadam taki oto sprzet: procek: Athlon X2 3800+ pamięć: 3gb ddr2 kingston grafika: sapphire radeon HD4830 mam duzo filmow na komputerze w rozdzielczosci 1080p ale tną się. podobnie filmy w takiej rozdzielczosci na youtubie. chodzą poklatkowo. czego to moze byc wina? 1. ściągnij najnowsze sterowniki ATi 2. co do youtube'a - ściągnij flash player'a w wersji conajmniej 10.1 alpha - odblokowuje on przetwarzanie flasha przez GPU :) 3. filmy w 1080p? tutaj potrzebujesz : Media Player Classic (www.mpc-hc.sourceforge.net) oraz musisz powiedzieć mi jaki masz system operacyjny. EDIT: @ UP : no i oczywiście kodeki np. K-Lite EDIT2: @ DOWN : albo wklep sobie w google właśnie "Media Player Classic DXVA [i tutaj twój system operacyjny]" Edytowane 9 Lipca 2010 przez ArreatPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 Za słaby cpu, użyj karty do odtwarzania (DXVA). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 Możesz poczytać to: Poradnik HD - kompletna instalacja i konfiguracja kodeków i playerów. - Forum CDRinfo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) Za słaby cpu, użyj karty do odtwarzania (DXVA). Niesądzę, każdy 2-rdzeniowy procek starcza od 2ghz wzwyż. Ostatnio budowałem kompa do biura właśnie z Athlonem X2 3800+ i zintegrowaną GF 8400 i filmy we FullHD chodziły płynnie. Może zależy jeszcze od bitrate filmu ale mówię o ripach po 5000 - 7000 kbps a nie o pełnych blueray'ach. PS. A co do tego Flasha i przetwarzania go przez GPU. Zainstalowałem najnowszego Flash Playera ze strony Adobe (do IE jak i FF) i z ciekawości odpaliłem stronę Nvidii bo tam fajna animacja jest :) i CPU pracuje nadal a GPU leży odłogiem (EVGA Precision pokazuje użycie GPU). Co nie tak? Edytowane 13 Lipca 2010 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Odtwarzacz HD za male pieniadze ;-) - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne indzoj ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...