samael88 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 Witam. mam pytanie mój braciszek nie wiem po co próbował wsadzić inny dysk do dekodera cyfry. Był to dysk segate 320 sata i teraz on nigdzie nie chce dzialać . Niby komputer go wykrywa, pisze żeby zainicjować ale nie da rady. Pojawia się komunikat błąd wejścia/wyjścia. Podobna sprawa się ma gdy próbuje zrobić format niskiego poziomu. Żaden program nie chce go ruszyć. Może jakieś propozycje lub sugestie co się mogło stać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 W dniu 10.07.2010 o 07:37, samael88 napisał(a): Może jakieś propozycje lub sugestie co się mogło stać??na początek: linux LiveCD -> terminal: >sudo hdparm -I /dev/sd[litera dysku] -> pokaż rezultat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel152 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 witam,cudny dekoder syfry zalozyl na nim haslo maser i user password, mialem tak samo z humaxem i 160gb ata, do zdjecia chyba tylko przez pci3000 czy cusik podobnego. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 W dniu 10.07.2010 o 09:45, majkel152 napisał(a): witam,cudny dekoder syfry zalozyl na nim haslo maser i user password, mialem tak samo z humaxem i 160gb ata, do zdjecia chyba tylko przez pci3000 czy cusik podobnego."cusik podobnego" = hdparm :lol: , aczkolwiek nie na wszystkich dyskach zadziała --security-erase PWD wówczas można spróbować: HDD Unlock Wizard: robi w zasadzie to samo, ale w bardziej zaawansowany sposób (wolniej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel152 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 a tego to nie wiedziałem ze hdparm da rady zdjąć hasło, zaraz podepnę pod jakiegoś kompa i spróbuje, dysk jaki mam to hitachi deskstar 160gb ata . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 panowie a jak on nie ma partycji i nie widzi mi go pod linuxem to jak zrobic i wskazac który to dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 W dniu 10.07.2010 o 11:17, samael88 napisał(a): panowie a jak on nie ma partycji i nie widzi mi go pod linuxem to jak zrobic i wskazac który to dysk Gdzie nie widzi? >ls /dev/sd* #pokaże listę wszystkich partycji i dysków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Cienki jestem z linuxa. Może ktoś opisać krok po kroku jak to zrobić . dokładne komendy. . Z góry dziekuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...