iop121 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 Witam mam problem przed kupnem tego chłodzenia posiada ono wtyczke 3-pin PWM , a ja na płycie głownej mam 4 PIN z takimi dwoma sćiankami na 3 piny a jednym pinem wystającym poza czy jeśli kupie to chłodzenie , będzie ono normalnie funkcjonowac? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BRVideo Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 Będzie normalnie działać, tylko nie będzie sam zwiększał/zmniejszał obrotów wentylatora, bo ten 4-pin odpowiada za kontrole obrotów PWM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Będzie normalnie działać, tylko nie będzie sam zwiększał/zmniejszał obrotów wentylatora, bo ten 4-pin odpowiada za kontrole obrotów PWM. nie do konca , PWM nie bedzie mial ale zaleznie od plyty moze miec sterowanie predkoscia wentyla za pomoca napiecia ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...