Adek4100 Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 (edytowane) Witam, kupiłem mikrofon pojemnościowy RH SOUND HSMC001, mikrofon sprawdzałem na mikserze u kolegi na moim kablu i działa on bez problemu. Problem zaczyna się u mnie, nie posiadam żadnego miksera a kartę muzyczną jaką dysponuje to Maya44 z wejściem symetrycznym z zasilaniem Phantom. Oczywiście przed napisaniem tego tematu nie obeszło się bez google oraz wyszukiwarki forum, znalazłem pare tematów i wiem że niektórzy z was również mają problemy z rożnymi zakłóceniami na karcie, lecz rozwiązania tego problemu nie znalazłem. Sprawa wygląda następująco: -Mikrofon pod kartą działa, jakość jest bardzo dobra, lecz buczenie jest bardzo mocne. -Po włączeniu zasilania chwilowo zakłócenia i trzaski są aż na poziomie przesterowania po czym spadają i utrzymują się na poziomie ok. 20dB. -Po odłączeniu kabla z mikrofonem od karty i włączeniu zasilania również są szumy i zakłócenia lecz trwają one przez około 1/2 sekundy. -Na kablu od mikrofonu dynamicznego (2 żyłowy- mono) po włączeniu zasilania na samym gołym kablu zakłócenia utrzymują się przez cały czas na poziomie przesterowania, mikrofon pojemnościowy na kablu mono działa, lecz również z zakłóceniami. Sprawdzałem to na 2 różnych komputerach z systemami Windows Vista, Windows 7, Windows Xp, oraz w różnych gniazdach PCI. Wyłączałem zintegrowane karty dźwiękowe w biosie, oraz systemie niestety nie pomogło. Pliki Audio: Z podłączonym mikrofonem Oraz bez mikrofonu i kabla w karcie. Bardzo proszę o pomoc. Karta ma służyć do Home Recordingu gitary akustycznej. Edytowane 11 Lipca 2010 przez Adek4100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 uważaj z zasilaniem na tej karcie - nie włączaj go pod podłączonym przewodem niesymetrycznym(jack mono) bo możesz ją spalić - niestety maya44 to straszny syf przydźwięki możesz zlikwidować kombinując z uziemieniem komputera - to jedyny sensowny sposób karty zintegrowane nie mają kompletnie żadnego wpływu na dodatkowe karty dźwiękowe sprawdź czy twój kabel jest w 100% poprawnie zrobiony - musi być symetryczny - możesz sprawdzić też jak się zachowuje gdy masa wtyku jest podłączona lub nie (wtyku jack) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...