Michal_P Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Stawiam pierwszego AMDeka (ale nie pierwszego kompa w ogóle) -ASUS A7N8X Deluxe. Revision 2; Athlon 1700+ , 2x512 MB DDR 333 Kingston, zasilacz jakis tam 400W, Gf 4200Ti AGP x4 . Przy instalacji Win 98 SE, po instalacji sterów do karty (Detki 40.72) po restarcie jest BSOD, BlueScreen -> usuniecie sterow w trybie awaryjnym -> rozpoznano nowy sprzet: PCI VGA W Biosie wyłaczono ustawione na sztywno AGP x8 oraz Fast Writes. Stery do płyty zostały wgrane. O co moze chodzic?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 sprobuj inne sterowniki do karty ale musze cie zmartwic ale ludzie mieli problemy z win98se i nf2 zmien OS ,albo plyte na kt400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 znane są problemy nf2 z win98, jak napisał kolega. proponuję zmienić system na win 2k pro lub 2k3 (XP jest ch..owy). na 98 nie posiedzisz niestety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylu Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Dokladnie.Do takiego sprzetu to tylko XP i jezeli ten 1700+ jest z dobrej serii to jeszcze go wykrecisz pozadnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Dzieki wszytkim za info -szukałbym buga do śmierci.. kompa albo mojej.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 XP jest ch..owyA to czemu? Ja używam XPpro+SP1 i sobie go chwalę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 osobiscie uwazam ze obecnie nie ma lepszego sysa niz xp .. 2k moze tak do biura ale do grania ?? :( bleee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 zmeiń system na xp-ka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 XP jest ch..owyA to czemu? Ja używam XPpro+SP1 i sobie go chwalę. nie tylko ty sobie chwalisz - wychodzi na to , że 2k też jest ch...owy , bo oba systemy mają to samo jądro hehehe... mercedes też ch...owy bo kradną... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 na win2k + sp3 tez spokojnie pograc mozna.Moim zdaniem jest to lepsze rozwiazanie niz Xp, ktory jakos do mnie nie przemawia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 znane są problemy nf2 z win98, jak napisał kolega. proponuję zmienić system na win 2k pro lub 2k3 Win 2003 nie jest ch.. a XP już tak 8O , to nawet nie wiesz że 2003 jest wersją Serwer opartą na XP (nawet ma taki sam interfejs - Lunę) :lol: , i instalowanie go na domowym kompie mija się z sensem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 XP jest ch..owy ja mam najlepsze rozwiazanie, W2K do pracy ,a win98se do grania w to co na 2K nie pojdzie dwa takie winy zajmuja tyle co XP i maja jednoczesnie szersze zastosowanie (na XP nie chca prawidlowo chodzic niektore CADy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 S aczasami farmazonyz grami i progsami na Xp ale zdaza sie to bardzo zadko. Ja mam XP od roku bez reinstalki :D chodzi gladko. Choc widac ze przydalby sie juz formacik. Jestemz ego wina bardziej zadowolony niz z 2000 moim zdaniem masz to samo z lepsza predkoscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 znane są problemy nf2 z win98, jak napisał kolega. proponuję zmienić system na win 2k pro lub 2k3 (XP jest ch..owy). na 98 nie posiedzisz niestety. Bzdury gadacie towarzyszu (nie tylko ty) Jakos jade od lat na 98SE (od jakiegos czasu dodalem 2000pro). Nie mam najmniejszych problemow z pogodzeniem 98 i nF2 Wina mozna obarczyc doopiaste stery, do grafy i mobo. nForce drivers 2.04 i smiga miodzio na obydwu systemach, i to bez zadnych latek i SP 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 XP jest ch..owy :lol: "na XP nie chca prawidlowo chodzic niektore CADy" Jak sie nie umi. :lol: BTW. A patchow to nie ma ? :lol: Jak sie umi to sie prosa z Linuxa na Win311 zapusci :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Z drugiej strony niezachwalam tez niewiadomo jak tego systemu, ale no ludzie, nieopadajcie w skrajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 napisalem ze mi XP nieodpowiada z powodow ,ktore wymienilem i jeszcze kilku wkurzajacych drobiazgow to jest moje zdanie i mam gdziesz czyjas opinie ,a łatki to se mozna na dętke naklejac ,a nie na oprogramowanie za 20000 pln,ma chodzic i juz ,zwlaszcza ze na W2K nie sprawia problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 napisalem ze mi XP nieodpowiada z powodow ,ktore wymienilem i jeszcze kilku wkurzajacych drobiazgow to jest moje zdanie i mam gdziesz czyjas opinie ,a łatki to se mozna na dętke naklejac ,a nie na oprogramowanie za 20000 pln,ma chodzic i juz Swiete slowa KGB, nic dodac nic ujac 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Spróbyj wyłączyć AGP8 i FW i powinno być ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 tak jak napisal kolego proponyje wylaczyc agp*8 zwlaszcza, ze karta ma agp*4 i to moze byc przyczyna. osobiscie uzywam win XP pro od pazdziernika bez reinstalki. przez pewien czas mialem SP1, ale powodowal on to, ze system sie strasznie mulil, wiec teraz XPek chodzi bez SP, duzo szybciej i stabilniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 tak jak napisal kolego proponyje wylaczyc agp*8 zwlaszcza, ze karta ma agp*4 i to moze byc przyczyna. osobiscie uzywam win XP pro od pazdziernika bez reinstalki. przez pewien czas mialem SP1, ale powodowal on to, ze system sie strasznie mulil, wiec teraz XPek chodzi bez SP, duzo szybciej i stabilniej. Dziwne! - u mnie jest odwrotnie - Ech ten małomiętki - Maximum Haos - nigdy nie dogodzisz....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 tak jak napisal kolego proponyje wylaczyc agp*8 zwlaszcza, ze karta ma agp*4 i to moze byc przyczyna. osobiscie uzywam win XP pro od pazdziernika bez reinstalki. przez pewien czas mialem SP1, ale powodowal on to, ze system sie strasznie mulil, wiec teraz XPek chodzi bez SP, duzo szybciej i stabilniej. Dziwne! - u mnie jest odwrotnie - Ech ten małomiętki - Maximum Haos - nigdy nie dogodzisz....... bo to jest wlasnie micro$hit... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 napisalem ze mi XP nieodpowiada z powodow ,ktore wymienilem i jeszcze kilku wkurzajacych drobiazgow to jest moje zdanie i mam gdziesz czyjas opinie ,a łatki to se mozna na dętke naklejac ,a nie na oprogramowanie za 20000 pln,ma chodzic i juz Swiete slowa KGB, nic dodac nic ujac 8) powiedzcie to tym nieukom z microsoftu. ma chodzić ale jak się po kilku głębszych za pisanie windowsa biorą to wychodzi co widać. ja mam win98 ale uważam że win2k3 jest lepszy od XP, trzeba tylko sp3 zarzucić, jak do każdego windowsa. a to, że ma interface luna z xp o niczym nie świadczy, oparty jest na win2k a nie na xp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Oparty na 2K a nie XP, przecież 2k to NT5 a Xp to 5,1 i nie ma w tych systemach tak wielkich zmian wszystko co zostało tak na prawde zmienione to przyspieszenie startu w XP i dodanie kilku bajerów które spowodowały nie wielkie nie dziury w systemie (oprócz tych starchy oczywiście) z drugiej strony zmiany są na tyle zauważalne że niektóre programy nie chcą działać tak czy inaczej XP nie można traktować jako zupełnie nowy system dla mnie to coś jak 98Se i Me. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 i znow ta smieszna gadka XP rulezzzzzz, nie win 2000 rulezzzzzzzz, a wy sie nie znacie bo mam 98 i on rulezzzzzz, a ja uzywam tylko dosa i on jest the besciak. Zaraz pewnie sie zacznie ze moglem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> intela zamiast amd i odezwa sie glosy w stylu: oglupiales chlopie, przeciez intel smierdzi i w ogole syfiasy jest......... Ehhh nic sie nie zmieniacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 napisalem ze mi XP nieodpowiada z powodow ,ktore wymienilem i jeszcze kilku wkurzajacych drobiazgow to jest moje zdanie i mam gdziesz czyjas opinie ,a łatki to se mozna na dętke naklejac ,a nie na oprogramowanie za 20000 pln,ma chodzic i juz Swiete slowa KGB, nic dodac nic ujac 8) powiedzcie to tym nieukom z microsoftu. ma chodzić ale jak się po kilku głębszych za pisanie windowsa biorą to wychodzi co widać. ja mam win98 ale uważam że win2k3 jest lepszy od XP, trzeba tylko sp3 zarzucić, jak do każdego windowsa. a to, że ma interface luna z xp o niczym nie świadczy, oparty jest na win2k a nie na xp. Co do tych 20000 to lekka przesada bo XP tyle nie kosztuje a jak KGB pisał o CADie to raczej nie wina Microsoftu. A teraz do AMDRulezz, gościu czy do ciebie nie dociera po polsku, Windows 2003 to jest system sieciowy pełna nazwa Windows 2003 SERWER! jak nie wiesz to niepisz bzdur tylko sobie poczytaj o nim tu na www Microsoftu oraz tu. Ile razy można to powtarzać :x :evil: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 [...] A teraz do AMDRulezz, gościu czy do ciebie nie dociera po polsku, Windows 2003 to jest system sieciowy pełna nazwa Windows 2003 SERWER! jak nie wiesz to niepisz bzdur tylko sobie poczytaj o nim tu na www Microsoftu oraz tu. Ile razy można to powtarzać :x :evil: . :mrgreen: :bij: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 przecież 2000 też był professional i server i na obu się instaluje SP i oba obsługują directX i gry. a nazwa "server" mi nie przeszkadza. będę chciał to zainstaluję, jak nie to nie. na razie siedzę na 98 bo miałem XP przez kilkanaście minut i nie chcę go więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 przecież 2000 też był professional i server i na obu się instaluje SP i oba obsługują directX i gry. a nazwa "server" mi nie przeszkadza. będę chciał to zainstaluję, jak nie to nie. na razie siedzę na 98 bo miałem XP przez kilkanaście minut i nie chcę go więcej.:x poświęc chwilę czasu i przeczytaj to co jest w linakach które zamieściłem powyżej, bo widzę że nie dociera.... ahhghhjsj zresztą co się będę denerwował :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 miałem XP przez kilkanaście minut i nie chcę go więcej. jakbym miał taki konfig , to chyba też bym go nie chciał - bez urazy , ale żeby "normalnie" pomykał i człowieka nie wkurzał mulastym zachowaniem , to trza by z 512DDR i procka tak w okolicy co najmniej A1700XP+ / celeron1700 / P4 1,6 o grafice do gier nawet nie wspominam chyba większość się ze mną zgodzi - fakt , że można XP zainstalować na WSZYSTKIM - mi się to udało na Pentium 90 + onboard VGA 1 MB + 90MB SIMM pamięci :lol: łazi jak mucha w smole , ale łazi... i szczerze mówiąc gdyby nie problemy z dostępem do sterowników , to przypuszczam że zamiast XP byłby 98 , ale tylko XP wykrywa wszystkie sprzęty i nie wrzeszczy o stery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...