EnDurion Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) Witam. Tymczasowo jest u mnie laptop należący do mojego znajomego. Wczoraj podczas wyłączania go zaznaczyłem opcję [Zainstaluj aktualizacje i zamknij system]. Po czym ukazało się tło a na nim informacja, że aktualizacje są instalowane. Po restarcie systemu zaczął konfigurować aktualizacje (Konfigurowanie aktualizacji: etap 3-3. Ukończono 0% Nie wyłączaj komputera) po czym niekiedy przez ułamek sekundy pokazuje się taka informacja: Logowanie usługi Usługa powiadomienia o zdarzeniach systemowych nie powiodło się. Żądana operacja została pomyślnie ukończona. Aby zmiany zostały wprowadzone, nastąpi ponowne uruchomienie systemu. Po tym widać napis [Trwa zamykanie], za ok. 5s się resetuje i tak w kółko pokazując ten sam tekst. Wyłączyć go mogłem tylko przytrzymując wciśnięty przez kilka sekund wyłącznik na obudowie. Dzisiaj włączyłem go. Przed uruchomieniem systemu pokazuje się informacja na czarnym tle: Uruchamianie systemu Windows nie powiodło się. Przyczyną może być niedawna zmiana sprzętu lub oprogramowania. Jeśli pliki systemu Windows zostały uszkodzone lub niepoprawnie skonfigurowane, narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia może pomóc w zdiagnozowaniu i rozwiązaniu problemu. Jeśli podczas uruchamiania wystąpiła przerwa w zasilaniu, wybierz opcję uruchom system Windows normalnie. (aby wyróżnić wybrana opcję,użyj klawiszy strzałek). > Uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia (zalecane) > Uruchom system Windows normalnie Opis: Napraw problemy, które uniemożliwiają uruchomienie systemu Windows Nie mogę wejść nawet w tryb awaryjny. Co rawda podczas uruchamiania wyłączyłem go przyciskiem, ale nie ważne, którą opcję wybrałem, dalej restarty się powtarzają. Narzędzie do naprawy pomyślnie zakończyło swoje zadanie, jednak bez skutku. Płytki z systemem nie posiadam. Co muszę zrobić, żeby system przestał się ciągle samoczynnie restartować? Edytowane 14 Lipca 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 nie ma na dysku partycji recovery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Spróbuj przed uruchomieniem wczytywania systemu wcisnąć F8 i wybrać z listy "ostatnia znana dobra konfiguracja" czy jakoś tak. Skorzystaj z opcji do naprawy systemu: http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-vista/Startup-Repair-frequently-asked-questions Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) nie ma na dysku partycji recovery? Nie wiem czy jest. Ale na jednej płytce nagrane są jakieś pliki systemowe bo uruchomił się z nich system, lecz po tym nadal się resetował. Spróbuj przed uruchomieniem wczytywania systemu wcisnąć F8 i wybrać z listy "ostatnia znana dobra konfiguracja" czy jakoś tak. Skorzystaj z opcji do naprawy systemu: http://windows.micro...asked-questions Tutaj już odpada przy 1 punkcie na stronie ponieważ jak już wspomniałem nie posiadam płyty z systemem. A co do F8 to nie zadziałało, jakby nie reagował na ten przycisk. * E * D * I * T * Udało mi się jakoś włączyć przez F8 przywracanie systemu. Przywróciłem go do momentu przed zainstalowaniem wczorajszych aktualizacji i włączył się po prostu normalnie. Ale... czy to znaczy że jego właściciel nie będzie mógł robić aktualizacji? :blink: Edytowane 14 Lipca 2010 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...