JaQs Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) Otoz od kiedy monitor chodzi podlaczony do laptopa przez D-sub mam caly czas problem z ustawieniem fazy. Jakbym nie probowal caly czas jest smuzenie. Auto ustawienie tez nic nie daje. Nie jest to takie mocne smuzenie, ktore by przeszkadzalo w uzytkowaniu, ale jest ono widoczne i troche denerwuje. Wczesniej jak monitor byl podlaczony przez DVI to wszystko bylo ok, nawet nie ruszalem tych ustawien. Jak to poprawnie ustawic? Edytowane 14 Lipca 2010 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Ściągnij program forteManager. Automatyka się wszystkim zajmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Przeciez napisalem, ze auto ustawienie nic nie daje, a auto ustawienie mozna zrobic tylko przez forteManagera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) Myślałem, że ustawiałeś fazę z poziomu monitora... W takim razie nie wiem, co u dolega. Edytowane 14 Lipca 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Otoz od kiedy monitor chodzi podlaczony do laptopa przez D-sub mam caly czas problem z ustawieniem fazy. Jakbym nie probowal caly czas jest smuzenie. Auto ustawienie tez nic nie daje. Nie jest to takie mocne smuzenie, ktore by przeszkadzalo w uzytkowaniu, ale jest ono widoczne i troche denerwuje. Wczesniej jak monitor byl podlaczony przez DVI to wszystko bylo ok, nawet nie ruszalem tych ustawien. Jak to poprawnie ustawic? Przy DVI nawet nie ma ustawienia fazy ... bo tam nie ma tego problemu. Co do smużenia - chodzi o pewne rozmycie czy o czas reakcji? Bo na czas reakcji faza wpływu nie ma (tylko bez nadinterpretacji proszę ;) ). Jeśli o rozmycie obrazu statycznego to jeśli nie możesz tego wyregulować to znaczy że po prostu laptop ma kiepskie jakościowo wyjścia analogowe d-sub ... po to powstało DVI by właśnie takiego dziadostwa w obrazie dało się uniknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Rozmycie, smuzenie, widac takie cieniutkie paski, ale obraz jest ostry. Takie wlascnie zaklocenia. No tez sie sklaniam ku temu tym bardziej, ze bylo juz w nim kombinowane (caly mostek przelutowany - kosztowalo to duzo za duzo, ale na szczescie nie ja za to placilem i nie bylem autorem tego pomyslu) i jest zle zlozony bo przez matryce przechodzi pionowa, zielona linia ktora znika jak sie nachyli matryce pod odpowiednim kontem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...