860lacov Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Szukam prostego firewall'a. W zasadzie zależy mi tylko na dwóch kwestiach 1. Ma monitorować czy inne programy nie próbują się łączyć z internetem i dawać mi możliwość blokowania takiego programu bądź nie blokowania. (reszta firewallowych czynności może dziać się w tle) 2. Ma być możliwie najmniej obciążający dla systemu. Używałem PC tools, ale on cały czas pytał czy coś blokować czyt nie. W zasadzie bez przerwy. Może jetico? Jakaś starsza wersja zone alarma? Jesteście w stanie mi coś polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 systemowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 systemowy Systemowy nie zapytał mnie o to czy pozwolić na dostęp do internetu dla firefox'a więc wątpię żeby pytał o inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Ja uzywam Kaspersky Internet Security 2010. Na Allegro GOLD_PL (oficjalny dystrybutor Kaspersky na Polske - potwierdzone przez Kaspersky.pl) sprzedaje licencje ESD na 3 maszyny na 1 rok za 160pln. I do tego Antywirus jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Ja uzywam Kaspersky Internet Security 2010. Na Allegro GOLD_PL (oficjalny dystrybutor Kaspersky na Polske - potwierdzone przez Kaspersky.pl) sprzedaje licencje ESD na 3 maszyny na 1 rok za 160pln. I do tego Antywirus jest ;) A czy nie jest to czasem krowa? Mój komputer to może nie złom, ale wyłażą mu już siwe włosy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 A skad! najmniej obciazajacy Antywirus i Firewall jakiego znam. Dwa uruchomione procesy avp.exe (kazdy po 2MB RAM). Max jaki widzialem to 30MB zezarte. Sprawdz czy nie ma wersji trial i przetestuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 A skad! najmniej obciazajacy Antywirus i Firewall jakiego znam. To potestuj Microsoft Security Essentials ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Może ZoneAlarm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 To potestuj Microsoft Security Essentials ;) Nie wiem czemu ;) (system mam oryginalny) Może sprawdzę, ale podejrzewam, że ten też nie bardzo blokuje. W każdym razie dzięki za próby pomocy Może ZoneAlarm? Pewnie na tym się skończy. używałem kiedyś wersji 5 i od tamtej pory nic lepszego nie znalazłem. Trzeba będzie wrócić do korzeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
60Dogg Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Firewall Software Download | Free Computer Protection Używam od kilku lat całego Comodo Internet Security i jestem zadowolony. To co podałem to sam firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Ja też obstawałbym za Comodo. Z IS jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Outpost Firewall Free 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...