teges Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam. Potrzebuję program do blokowania całego internetu. Ma on blokować wszystkie połączenia z internetem, za wyjątkiem jednej wybranej przeze mnie strony WWW. Znacie jakiś prosty program ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) Nie szybciej, prościej i taniej kupić router ? Poszukaj darmowych kontrolerów rodzicielskich ale pamiętaj, że wszystkie zabezpieczenia softwareowe idzie obejść. http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/kontrola_rodzicielska/Safe_Surfer.html może ten coś zdziała. Edytowane 14 Lipca 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) Router do Business Everywhere, raczej odpada. Musi być programowa blokada. Nikt się na tym nie będzie znał, nie odblokuje tego. Chodzi o to żeby było można prosto odciąć cały internet, za wyjątkiem jednej strony i już ;) Edit: ten Safe Surfer służy do blokowania niechcianych stron, a ja chce do odblokowania "chcianej" strony... Edytowane 14 Lipca 2010 przez teges Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Firewall, powinien wystarczyc systemowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Ten co jest w WindowsXP ? Jak to ustawić w paru prostych słowach. Trochę się znam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Buu, prehistoryczny system. Za mało opcji we wbudowanym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Ale oryginalny. Nie wydam 2,5 tys. zł żeby zakupić na wszystkie komputery Windows7. Czy tylko tego się dowiem, że system jest prehistoryczny. To wiem sam, chociaż nie do końca ponieważ wypiera go dopiero 7, Vista nie weszła na szeroką skalę. Przeszukałem google nic ciekawego nie znalazłem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Program beniamin (kontrola rodzicielska) co prawda płatny (14 dni darmowe) 45zł na stanowisko ale ma możliwość blokowania wszystkiego i udostępniania tylko stron z "białej listy" Pewnie darmowe odpowiedniki mają podobną opcję, musisz szukać w tym kierunku, a na pewno znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) tak sobie pomyslalem, czy nie wystarczyloby wykorzystac funkcjonalnosc pliku hosts w windowsach ? http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=11529&st=0&p=55515entry55515 Edytowane 15 Lipca 2010 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 z tego co wiem, to tam tylko mozna blokowac wybrane strony. Tu chodzi o odblokowanie tylko jednej i zablokowanie reszty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 No i jaki w tym problem, wystarczy tylko wpisac do tego pliku wszystkie domeny oprocz tej jednej :mrgreen: A tak serio to sam niedawno szukalem czegos takiego, zeby za darmo bylo i znalazlem jakas wtyczke do FF, ktora cos takiego oferuje. Mozna zabezpieczyc na haslo i uniemozliwic jej odinstalowanie (w prosty sposob, geek sobie poradzi :) ). Nie jest to rozwiazanie idealne, bo wymusza przegladarke i trzeba zablokowac pozostale, ale jest do zrobienia. Jest jeszcze o tyle fajny, ze jak z komputera chce skorzystac osoba uprawniona to nie musi nic wylaczac, tylko przy wejsciu na inna strone zapyta o haslo po prostu. Zabezpieczenie tylko na laikow, ale czasem takie wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...